1 av 3
- Foto: SCANPIX
2 av 3
- Foto: Scanpix
3 av 3
- Foto: Scanpix

FC Köpenhamn sparkar Roland Nilsson

Den svenska tränaren fick i dag sparken från de danska mästarna - trots att laget leder ligan: "Samarbetet har inte fungerat".


Roland Nilsson

Född: Den 27 november, 1963 i Helsingborg,  48 år gammal.

Klubbar som spelare: Helsingborgs IF, IFK Göteborg, Sheffield Wednesday, Coventry.

Som tränare: Coventry, GAIS, MFF, FC Köpenhamn.

Tabelltoppen

1. FC Köpenhamn  18 matcher, 39 poäng

2. Nordsjälland  18 matcher, 35 poäng

3. Midtjylland   18 matcher, 30 poäng

4. Horsens       18 matcher, 29 poäng

KÖPENHAMN. Enligt ett pressmeddelande från FC Köpenhamn har inte "samarbetet fungerat tillfredställande". Nu kommer klubbens sportchef Carsten Jensen ta över tränarsysslan.

- Jag ser fram emot förändringarna i och med de nya ansvarsområdena. Ska bli skönt med gräs under fötterna och direktkontakt med spelarna, säger Jensen i pressmeddelandet.

Leder ligan - får sparken ändå

Roland Nilsson misslyckades med att ta klubben till Champions League och i Europa League åkte klubben ut i gruppspelet. Ligan leder man däremot med fyra poäng - trots det får "Rolle" gå.

- I ett nytt partnerskap finns det alltid obekanta faktorer som man inte styr över. I det här fallet kommer FC Köpenhamn och Roland Nilsson inte överens om hur vi ska fortsätta att jobba, och därmed skiljs våra vägar åt, säger Anders Hørsholt, administrativ direktör i FC Köpenhamn och fortsätter:

- FC Köpenhamn har ingenting att klaga på Roland Nilssons professionalism och personlighet och vi önskar honom lycka till i hans framtida karriär.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!