Ljungbergs lön fjärde högst i MLS

Fredrik Ljungberg har överlägset bäst betald i Seattle Sounders.


Lönerna i den amerikanska fotbollsligan MLS är offentliga, till skillnad från hur det ser ut i de flesta europeiska ligor. Bäst betald i ligan är föga överraskande David Beckham som har en garantilön på 6,5 miljoner dollar, efter kronans fall motsvarar 57,6 miljoner kronor.

Tvåa på listan är mexikanen Cuauhtemoc Blanco i Chicago Fire som drar in dryga 26 miljoner kronor om året. Förre Aston Villaspelare Juan Aablo Angel är trea med 16 miljoner kronor om året.

Fredrik Ljungbergs 11,7 miljoner kronor om året är en bit efter topptrion – men lönen gör honom överlägset bäst betald i Seattle Sounders. Ljunberg är nu på plats i Seattle, efter att under en tid ha tränat med Halmia efter sin höftoperation.

– Jag ligger långt före schemat, säger Fredrik Ljungberg till Seattle Sounders hemsida.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över – PSG vann klart

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

1 timme sedan
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

1 timme sedan
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

2 timmar sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.