Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Krismöte om säkerheten på Gamla Ullevi

- 11/03/2009, 18:59 -

Svenska Fotbollförbundet gör tummen ner för säkerheten på den nya arenan.

Söndagen den 5 april är det derby mellan Örgryte och Gais och invigning av Göteborgs nya fotbollsarena, Gamla Ullevi. Men tre och en halv vecka innan invigningsderbyt underkänner Svenska Fotbollförbundet säkerheten på den nya arenan. Framför allt kritiserar förbundet det faktum att supportar inte tillräckligt effektivt är hindrade att röra sig mellan arenans olika sektioner. Något som kan bli ett stort problem om det utbryter bråk mellan olika supportergrupper. Bortasektionen är dessutom dåligt skyddad mot eventuella attacker.

Nu har byggherren, det kommunala bolaget Higab, kallat till ett krismöte med klubbarna som ska ha Gamla Ullevi som hemmaplan: IFK Göteborg, Örgryte och Gais.

– Om vi inte vidtar några konkreta åtgärder som sektionering eller liknande innebär det att klubbarna måste bemanna upp med fler ordningsvakter än vad vi tänkt oss från början. Och då blir det givetvis en merkostnad för oss. Klart att vi vill ha så låga kostnader som möjligt, säger IFK Göteborgs klubbdirektör Seppo Vaihela till GT.

Skrivet av: