Efter målet såg det ut som att det var en utklassning på gång.
1 av 27
Efter målet såg det ut som att det var en utklassning på gång. - Foto: Scanpix
2 av 27
Bareclona gick segrande ur duellen - men det var domaren som var i fokus efter 3-1 segern. - Foto: Scanpix
En tuff start för Milan på ett fullsatt Nou Camp.
6 av 27
Efter paus försökte Milan forcera fram en kvittering som skulle ta dem till semifinalen. - Foto: Scanpix
7 av 27
Det var Barcelona för hela slanten till en början och efter slarvigt försvarsspel fick hemmalaget straff efter att Luca Antonini rivit ner Linonel Messi i den 10 minuten. - Foto: Scanpix
Men från ingenstans hittade världsstjärnan...
8 av 27
Men från ingenstans hittade världsstjärnan... - Foto: Scanpix
9 av 27
– Jag börjar förstå (José) Mourinho när han kommer hit och får spel på allihopa. Man börjar förstå mer och mer, säger en besviken Ibra till Viasat efter matchen. - Foto: Scanpix
Den bleka insatsen på Camp Nou skickar Milan ur Champions League.
10 av 27
Den bleka insatsen på Camp Nou skickar Milan ur Champions League. - Foto: Scanpix
Antonio Nocerino som gjorde 1-1.
11 av 27
Antonio Nocerino som gjorde 1-1. - Foto: Stella Pictures
Nocerino som för övrigt kostade mindre att värva än Nordin Gersic.
12 av 27
Nocerino som för övrigt kostade mindre att värva än Nordin Gersic. - Foto: Stella Pictures
13 av 27
Zlatan Ibrahimovic fick matchen första chans men missade både bollen och tappade balansen. - Foto: Stella Pictures
Och det fick holländaren höra.
14 av 27
Och det fick holländaren höra. - Foto: Stella Pictures
15 av 27
Och Messi brände sina lägen för ett hattrick. Den lille argentinaren har fortfarande aldrig gjort ett spel mål mot italienskt motstånd. - Foto: Scanpix
16 av 27
Efter det var det hemmalaget som hade de största chanserna - största syndaren var Adriano sköt utanför helt fri. - Foto: Scanpix
17 av 27
Men det var Andres Iniesta som fick jubla efter att han gjorde 3-1. Ett mål som dödade matchen. - Foto: Scanpix
i mål och blev historisk med sitt 13 slutspelsmål.
18 av 27
i mål och blev historisk med sitt 13 slutspelsmål. - Foto: Scanpix
19 av 27
Men precis innan halvtid var det återigen Björn Kuipers som gav Barcelona chansen från straffpunkten. - Foto: Scanpix
20 av 27
Hörnsituationen där Sergio Busqets föll i närkampen med Alessandro Nesta var inte direkt solklar. - Foto: Scanpix
Och lurade Abbiati ner i det ena hörnet och satte bollen i det andra.
21 av 27
Och lurade Abbiati ner i det ena hörnet och satte bollen i det andra. - Foto: Scanpix
Återigen var det Messi som tog straffen.
22 av 27
Återigen var det Messi som tog straffen. - Foto: Scanpix
Och tangerade därmed sitt eget Champions League-rekord.
27 av 27
Argentinaren föll lätt men straffen var mindre att orda om - om man skulle jämföra med det som skulle komma. - Foto: Scanpix

BILDEXTRA: Barça vidare - när Milan rasade

I 19 minuter var de klara för semifinalen - sen satte en holländsk domare pipan mot läpparna. Här de bästa bilderna från den stjärnfyllda kvartsfinalen - och Milans vrede.

Xabi Alonso nobbar Liverpool

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.