Zlatan Ibrahimovic var glödhet.
Zlatan Ibrahimovic var glödhet. - Foto: SCANPIX
Antonio Cassano och Zlatan Ibrahimovic hittade varandra väl på plan och bäddade för segern. - Foto: Paolo Lazzeroni/AP/Scanpix
Den svenske stjärnan har gjort 26 ligamål den här säsongen.
Den svenske stjärnan har gjort 26 ligamål den här säsongen. - Foto: SCANPIX
Det är med andra ord ett nytt personligt målrekord för anfallaren.
Det är med andra ord ett nytt personligt målrekord för anfallaren. - Foto: SCANPIX

Cassano och Zlatan hjältar när Milan vann

Milan håller Scudettodrömmen vid liv. Antonio Cassano, som var tillbaka i startelvan för första gången sedan sin stroke i oktober, visade vägen med ett mål och två målgivande passningar.

Siena - 1 - 4 - Milan

Målskyttar, Siena: 1-2 (83) Erjon Bogdanl.

Målskyttar, Milan: 0-1 (26) Antonio Cassano, 0-2 (29) Zlatan Ibrahimovic, 1-3 (90) Antonio Nocerino, 1-4 (94) Zlatan Ibrahimovic.

Varningar, Siena: Claudio Terzi, Cristiano Del Grosso.

Varningar, Milan: Gennaro Gattuso, Mark van Bommel.

Domare: Christian Brighi.

Matchens lirare?

Vem tyckte du var matchens lirare? Rösta här och tävla om biljetter, VIP-resa och äran att dela ut priset till matchens bästa spelare i Sverige - Frankrike i sommarens EM.

Vill du bli Nyheter24:s EM-reporter?

På Nextinfootball.se kan du tävla och vinna jobbet.

Kör igång direkt!

SIENA. När Antonio Cassano drabbades av en mindre stroke i oktober 2011 befarade Milan att hans karriär var över. I dag var han tillbaka i startelvan när Milan mötte Siena – och det märktes knappt att han varit borta.

Italienaren behövde bara 26 minuter på sig för att ge titeljagande Milan ledningen. Och därefter passade han fram Zlatan Ibrahimovic som dunkade in 2-0 bakom målvaten Zeljko Brkic.  Där och då kändes matchen avgjord, men Siena kom tillbaka och i den 83:e minuten reducerade Erjon Bogdani.

Nytt målrekord

I den 90:e minuten kunde dock Antonio Nocerino definitivt avgöra matchen med sitt 3-1-mål. Bara sekunder senare satte Ibra sitt 26:e ligamål den här säsongen och fastställde således slutresultatet till 4-1 - ett mål som innebär att svensken nu har slagit sitt gamla målrekord. Vem som assisterade? Antonio Cassano.