Zlatan bjöd på både fint och fult

- 15/03/2009, 22:44 -

Juventus hoppades på hjälp från Fiorentina. Men Inter vann relativt ohotat.

Efter Juventus seger på lördagen låg "den gamla damen" bara fyra poäng efter ligaettan Inter. Juves förhoppningar om att Fiorentina skulle kunna knipa i alla fall en poäng av Inter på söndagen visade sig dock inte vara mycket värda. Inter var visserligen ganska bleka. Problemet var bara att Fiorentina var ännu blekare.

Nej, den avslutande matchen i Serie A:s 28:e omgång var verkligen ingen höjdare. Tempofattigt och få skapade målchanser gjorde fighten till ett hyfsat effektivt sömnpiller. Detta trots att inledningen var fantastisk. Redan efter nio minuter fick Fiorentina sin hetaste chans på hela matchen. Radarparet Alberto Gilardino och Adrian Mutu jobbade fram ett friläge till den sistnämnde, men Intermålvakten Julio Cesar stod helt rätt placerad och tog hand om rumänens avslut.

De som då trodde Fiorentina skulle fortsätta skaka Inter fick svar på tal omgående. Vid ett Interinlägg uppstod en tilltrasslad situation där Zlatan Ibrahimovic, efter bland annat en bollträff på hans egen hand, kunde nicka in sig själv på andraplats i Serie A:s skytteliga. Ett omdiskuterat mål, och antagligen ett av Zlatans fulare i karriären.

Precis innan pausvila fick Gilardino en chans att kvittera. I sanningens namn ska sägas att italienaren skapade den själv då han via en Zlataninspirerad klack så när lobbade bollen över Cesar.

Fiorentina var väldigt bleka restan av matchen. Adrian Mutu avslutade en bit utanför stolpen i ett fyra mot två läge, men utöver det var matchbilden mest en låst transportväg för Inter mot tre poäng. Zlatan blev dubbelmarkerad i andra halvlek vilket gjorde att han föll ur matchen något. Men han skulle komma att bomba sig in i den igen på övertid. En frispark från 32 meter blyade svensken in i mål, där bollbanan blev ribba-mållinje-nättak.

Det är bevisligen i Serie A Zlatan regerar. I Europaspelet får han finna sig i att fortfarande vara en skugga.

Skrivet av: