Söndag 26 Sep
Stockholm

Arsenal och Tottenham tog CL-platserna

Adebayor förde sitt Tottenham till en 2-0-seger mot Fulham vilket innebär CL-äventyr.
1 av 4
Adebayor förde sitt Tottenham till en 2-0-seger mot Fulham vilket innebär CL-äventyr. Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Newcastle hade inte mycket att sätta emot borta mot Everton. Laget föll med 3-1 och CL-drömmen sprack.
2 av 4
Newcastle hade inte mycket att sätta emot borta mot Everton. Laget föll med 3-1 och CL-drömmen sprack. Foto: Paul Burrows/Bildbyrån
Arsenal vände 1-2 till 3-2 och tog sig till Champions League.
3 av 4
Arsenal vände 1-2 till 3-2 och tog sig till Champions League. Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
Boltonspelarna deppade efter 2-2 mot Stoke.
4 av 4
Boltonspelarna deppade efter 2-2 mot Stoke. Foto: Jon Super/AP/Scanpix

Arsenal och Tottenham vann och säkrade Champions League-platserna. Bolton tappade en 2-1-ledning mot Stoke och åker ur Premier League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Ligatoppen

Champions League:

1. Man City 89
2. Man United 89
3. Arsenal 70
4. Tottenham 69
 

Europa League:

5. Newcastle  65
6. Chelsea  64

Nedflyttade:

18. Bolton 36
19. Blackburn 31
20. Wolverhampton 25

I skuggan av mästerskapsstriden mellan Manchester City och Manchester United gjorde Arsenal, Tottenham och Newcastle upp om de två sista Champions League-platserna.

När dammet från den sanslösa ligaavslutningen i Manchester hade lagt sig stod det klart att londonklubbarna Arsenal och Tottenham dragit det längsta strået. Tottenham besegrade Fulham med trygga 2-0 efter mål av Emmanuel Adebayor och Jermain Defoe.

Arsenal hämtade upp underläge

För Arsenalfansen blev det en betydligt mer nervös eftermiddag. Gunners tog förvisso ledningen redan i minut fyra genom Yossi Benayoun. Men inom loppet av tio minuter hade West Bromwich gjort både 1-1 och 2-1 – och Arsenals CL-äventyr var i fara. Londonlaget lyckades dock vända matchen efter mål av André Santos och Laurent Koscielny.

Newcastles Champions League-dröm var i behov av att Arsenal eller Tottenham tappade poäng. Så blev inte fallet. Och inte blev det bättre av att Newcastle förlorade med 3-1 mot Everton. Toons får rikta in sig på spel i Europa League nästa säsong.

Tottenham kan tappa CL-platsen

Tottenhams Champions League-plats är dock inte skriven i sten. Om Chelsea vinner Champions League-finalen mot Bayern Munchen får laget en direktplats till nästa års turnering på Tottenhams bekostnad. Då får Tottenham göra Newcastle sällskap i Europa League.

Bolton åker ur Premier League

Efter ett drama som var i skymundan av både mästerskaps- och Champions League-striden står det även klart att Bolton åker ur Premier League. Laget hade länge en 2-1-ledning borta mot Stoke, men lyckades inte hålla undan. Istället får Queens Park Rangers – som föll mot City på övertid - spela vidare i Premier League.

Kommentera
Kopiera länk
Dela