Adebayor förde sitt Tottenham till en 2-0-seger mot Fulham vilket innebär CL-äventyr.
1 av 4
Adebayor förde sitt Tottenham till en 2-0-seger mot Fulham vilket innebär CL-äventyr. - Foto: Matt Dunham/AP/SCANPIX
Newcastle hade inte mycket att sätta emot borta mot Everton. Laget föll med 3-1 och CL-drömmen sprack.
2 av 4
Newcastle hade inte mycket att sätta emot borta mot Everton. Laget föll med 3-1 och CL-drömmen sprack. - Foto: Paul Burrows/Bildbyrån
Arsenal vände 1-2 till 3-2 och tog sig till Champions League.
3 av 4
Arsenal vände 1-2 till 3-2 och tog sig till Champions League. - Foto: Bogdan Maran/AP/SCANPIX
Boltonspelarna deppade efter 2-2 mot Stoke.
4 av 4
Boltonspelarna deppade efter 2-2 mot Stoke. - Foto: Jon Super/AP/Scanpix

Arsenal och Tottenham tog CL-platserna

Arsenal och Tottenham vann och säkrade Champions League-platserna. Bolton tappade en 2-1-ledning mot Stoke och åker ur Premier League.


Ligatoppen

Champions League:

1. Man City 89
2. Man United 89
3. Arsenal 70
4. Tottenham 69
 

Europa League:

5. Newcastle  65
6. Chelsea  64

Nedflyttade:

18. Bolton 36
19. Blackburn 31
20. Wolverhampton 25

I skuggan av mästerskapsstriden mellan Manchester City och Manchester United gjorde Arsenal, Tottenham och Newcastle upp om de två sista Champions League-platserna.

När dammet från den sanslösa ligaavslutningen i Manchester hade lagt sig stod det klart att londonklubbarna Arsenal och Tottenham dragit det längsta strået. Tottenham besegrade Fulham med trygga 2-0 efter mål av Emmanuel Adebayor och Jermain Defoe.

Arsenal hämtade upp underläge

För Arsenalfansen blev det en betydligt mer nervös eftermiddag. Gunners tog förvisso ledningen redan i minut fyra genom Yossi Benayoun. Men inom loppet av tio minuter hade West Bromwich gjort både 1-1 och 2-1 – och Arsenals CL-äventyr var i fara. Londonlaget lyckades dock vända matchen efter mål av André Santos och Laurent Koscielny.

Newcastles Champions League-dröm var i behov av att Arsenal eller Tottenham tappade poäng. Så blev inte fallet. Och inte blev det bättre av att Newcastle förlorade med 3-1 mot Everton. Toons får rikta in sig på spel i Europa League nästa säsong.

Tottenham kan tappa CL-platsen

Tottenhams Champions League-plats är dock inte skriven i sten. Om Chelsea vinner Champions League-finalen mot Bayern Munchen får laget en direktplats till nästa års turnering på Tottenhams bekostnad. Då får Tottenham göra Newcastle sällskap i Europa League.

Bolton åker ur Premier League

Efter ett drama som var i skymundan av både mästerskaps- och Champions League-striden står det även klart att Bolton åker ur Premier League. Laget hade länge en 2-1-ledning borta mot Stoke, men lyckades inte hålla undan. Istället får Queens Park Rangers – som föll mot City på övertid - spela vidare i Premier League.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

igår 20:40
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

igår 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.