Shaaban tränar igen

- 18/03/2009, 22:13 -

Målvakten har börjat bollträna men räknar inte med en snar comeback.

Rami Shaaban köptes till Hammarby för dyra pengar och förväntades göra succé. Målvakten drabbades dock av en allvarlig knäskada som har hållit honom borta från fotbollen sedan juli. Den senaste tiden har dock 33-åringen börjat bollträna, men han inser att det fortfarande en lång väg kvar tills han är redo.

Den förre Arsenal-målvakten deltar i vissa övningar, men högerknäet är fortfarande inte helt återställd.

– Jag känner att om skotten kommer på högersidan har jag inte en chans, säger Shaaban till Hammarbys hemsida.

Shaaban har drabbats av allvarliga skador tidigare i sin karriär. Under en träning bröt målvakten benet och blev borta från spel en väldigt lång period. Sedan dess har han lärt sig vikten av att inte skynda på saker och ting.

– Det känns som det går ganska fort, men det är jag medveten om att det inte gör. Det var samma sak efter benbrottet när jag gjorde min första b-lagsmatch. Då trodde jag att jag snart att jag skulle vara redo för a-laget, men de höll tillbaka mig. Några månader senare insåg man att jag inte hade legat så långt fram som jag trott. Det är först med lite perspektiv som man inser det.

Trots det är han fortfarande optimistisk och menar att det det inte många matcher som han behöver för att hitta tillbaka till formen.

– Efter benbrottet var jag inne i det efter två matcher. Det är mer rutiner, förberedelser och spänningen inför matcher som man behöver innan man kommer in och spelar riktigt viktiga matcher.

Shaaban tabbar sig

Skrivet av: