Lördag 8 Maj
Stockholm

Ålborg åkte ut på straffar

Andreas Johanssons och Magnus Pehrssons Ålborg åkte ut mot Manchester City.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Svensklaget Ålborg hade ett underläge med 0-2 när Manchester City kom på besök i andra omgången av Uefacupens åttondelsfinal. Länge såg det ut som att den danska klubben skulle förlora. Men i matchens slutskede kvitterade Magnus Pehrssons grabbar - med svenske Andreas Johansson på planen - med två snabba mål och fick till en förlängning. Men när domaren blåste av förlängning hade ingen av lagen gjort något ytterligare mål och matchen fick avgöras på straffar.

Det var först i den 85:e minuten som Luton Shelton gjorde 1-0 med ett lågt skott placerade bollen i City-målvakten Shay Givens högra hörn. På tilläggstid fick Ålborg en straff och var plötsligt med i matchen igen. Michael Jakobsen tvekade inte, satte snyggt straffen i mål och tvingade fram en förlängning. Där var det dock Premier League som hade starkast nerver. Men framförallt hade de en hjälte i målvakten Shay Given.

Först räddade Given Thomas Augustinssens straff och Citys Elano, som aldrig missat en straff, satte sin straff säkert. Då City satt alla sina straffar gick Ålborg sista straffläggare Shelton fram till bollen med vetskapen om att han kunde rädda Ålborg ännu en gång. Men Given överlistade Shelton och med 4-3 fick City strax före midnatt jubla över kvartsfinalavancemang.

Men Ålborg behöver inte skämmas. De stod för en enorm arbetsinsats och kan åtminstone glädjas över storskrällen Uefacupens sextondelsfinal, då laget slog ut spanska Deportivo La Coruna.

Trots Givens räddningar var det hemvändaren Shaun Wright-Phillips som var den spelare som fick högst betyg (7.43) enligt BBC:s poängsystem.

Skrivet av:

Kommentera
Kopiera länk
Dela