Bröndby blev Nilssons sista klubb.
1 av 4
Bröndby blev Nilssons sista klubb. - Foto: Scanpix
Totalt blev det 64 landskamper för den funktionella spelaren.
2 av 4
Totalt blev det 64 landskamper för den funktionella spelaren. - Foto: Scanpix
Nilsson debuterade i landslaget 2002 - och gjorde två mål mot Tjeckien.
3 av 4
Nilsson debuterade i landslaget 2002 - och gjorde två mål mot Tjeckien. - Foto: Scanpix
I VM-kvalet 2009 stod han för en ödesdiger miss mot Danmark - vilket ledde till att vi missade VM i Sydafrika.
4 av 4
I VM-kvalet 2009 stod han för en ödesdiger miss mot Danmark - vilket ledde till att vi missade VM i Sydafrika. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX

Mikael Nilsson slutar - här är hans pensionsplaner

Mikael Nilsson spelade i division 6 som 20-åring. Nu summerar han karriären och kan se tillbaka på proffsspel i Danmark, Grekland och England.


Nilsson otroliga karriär
- 1998: Ovesholms IF, division 6. 1999: Åhus Horna BK, division 2. 2000–2004: Halmstads BK, allsvenskan. 2004–2005: Southampton FC. 2005–2009: Panathinaikos FC. 2009–2012: Brøndby IF.

KÖPENHAMN. Det ryktades om Halmstad och division 1-klubben(!) Kristianstads FF för Mikael Nilsson

Men nu sätter 34-åringen ner foten och slutar. 

– Nu blir det inte mycket mer. Flyttlasset går till Aten på fredag nästa vecka, och det innebär att jag blir pensionär (skratt). Det känns ganska bra faktiskt, säger Nilsson i en intervju med fotbollskanalen.se och fortsätter: 

– Sverige var inte aktuellt. Visst har jag haft kontakt med HBK och en del andra klubbar, men avfärdat dem av många anledningar. Den främsta är att jag och familjen inte är sugna på att bo i Sverige. Vi vill inte flytta dit alls, utan har ställt in oss på Grekland. Sedan känner jag att jag redan ”gjort” den svenska fotbollen. Jag vet hur det ser ut och har ingen lust att träna fyra månader per säsong med snö upp till knäna. För just Halmstads del är superettan ingenting jag strävat efter, men det hade nog inte varit aktuellt i högsta serien heller.

Nilsson har haft en fantastisk karriär efter förutsättningarna - som 20-åring höll han till i division 6. När han nu slutar gör han det med 64 landskamper under sitt bälte. 

– Jag får ändå säga att jag är väldigt nöjd med hur allting blev. Jag har fått ut mycket. Mina bästa år hade jag just i Grekland, både fotbollsmässigt och även som person. Det är något jag håller högt. Sedan alla landskamper såklart, att få chansen i EM. Även om vi inte nådde de där riktiga fullträffarna är det erfarenheter man bär med sig för livet.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!