John Terry riskerar att straffas av FA för sin påstådda rasistattack...
1 av 4
John Terry riskerar att straffas av FA för sin påstådda rasistattack... - Foto: Scanpix
... Men det hindrar inte Roy Hodgson från att ta ut honom: "Jag kommer att välja honom".
2 av 4
... Men det hindrar inte Roy Hodgson från att ta ut honom: "Jag kommer att välja honom". - Foto: AP/Scanpix
I september möter England Moldavien och Ukraina - det ser ut som att John Terry kan vara med då.
3 av 4
I september möter England Moldavien och Ukraina - det ser ut som att John Terry kan vara med då. - Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix
I nästa vecka kan John Terry få sitt straff, troligen böter.
4 av 4
I nästa vecka kan John Terry få sitt straff, troligen böter. - Foto: AP/Scanpix

Terry kan straffas av FA - tas ändå ut i landslaget

Att John Terry kan straffas av FA är inget som hindrar Roy Hodgson. "Såvitt jag vet kan jag välja honom just nu och jag kommer att välja honom".


Vad har hänt?

Det var den 23 oktober 2011, när Chelsea drabbade samman med Queen Park Rangers, som John Terry vid flera tillfällen ska ha skrikit rasistiska slagord mot Anton Ferdinand.


Incidenten ledde till en civil domstol, där Terry nyligen friades helt och hållet.
Och precis innan sommarens EM-slutspel petades Antons bror Rio Ferdinand av den engelske förbundskaptenen Roy Hodgson, trots att han hade varit ordinarie i landslaget fram till slutspelet. Hodgson menade att petningen berodde på sportsliga orsaker, medan många - inklusive Rio - menade att han blev petad eftersom Rio då skulle få spela tillsammans med John Terry.

LONDON. John Terry slapp undan straff i en civil domstol för sina påstådda rasistattack mot Anton Ferdinand. Men i nästa vecka kan han straffas av det engelska fotbollsförbundet, FA. Det stoppar inte Roy Hodgson från att ta ut honom till VM-kvalmatcherna mot Moldavien och Ukraina i september.
Såvitt jag vet kan jag välja honom just nu och jag kommer att välja honom. Jag har ingen egentlig kommentar om resten. Tiden har sin gång. Jag vet att jag kan välja honom, säger förbundskaptenen enligt Sky Sports .

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.