Miiko Albornoz blev svensk syndabock och orsakade en straff i slutminuterna i 1–2-förlusten mot Slovenien. - Foto: Bildbyrån

Albornoz hands straffade Sverige

Sveriges U21-lag kunde säkra en playoff-plats till EM. Men en sen straff för Slovenien förstörde allt.

Slovenien–Sverige 2–1 (1–0)

Målen: 1–0 (44) Robert Beric, 1–1 (61) Jakob Johansson, 2–1 på straff (82) Dejan Lazarevic.

Förutsättningarna var klara. Sverige skulle åka till Slovenien för att säkra playoff-platsen mot EM. Vid vinst hade saken varit klar. Men nu vann istället värsta motståndarna Slovenien matchen med 2–1 och gled förbi Sverige i tabellen.

Slovenien var det bättre laget matchen igenom – men förlusten är ändå svårsmält för Sverige.

Jakob Johanssons kvitteringsmål i den 61:a minuten såg ut att räcka. Men med bara åtta minuter kvar fick Miiko Albornoz bollen på handen i straffområdet.

Sloveniens Dejan Lazarevic gjorde inget misstag vid straffpunkten och slutresultatet skrevs till 2–1.

Sverige har fortfarande allt i egna händer – men i den sista gruppspelsmatchen väntar Ukraina. Vinnaren i den matchen vinner gruppen.

Den svensken förbundskaptenen Håkan Ericson har mycket att tänka på inför matchen på måndag.