Ronaldinho firar ett mål tillsammans med förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic.
Ronaldinho firar ett mål tillsammans med förre lagkamraten Zlatan Ibrahimovic. - Foto: Scanpix

Här är alla Ronaldinhos frisparksmål

Han var störst och han var bäst. I dag finns det spelare som är bättre än honom, men Ronaldinho kommer alltid vara en av världens bästa frisparksskyttar.


Lagen och målen

1998–2001  Grêmio
Mål:  21

2001–2003  Paris Saint-Germain
Mål: 17

2003–2008  Barcelona
Mål: 70

2008–2011  Milan
Mål: 20

2011–2012  Flamengo
Mål: 15

2012–Idag  Atlético Mineiro
Mål: 3

BRASILIEN. Han fick sitt internationella genombrott i VM 2002, där vi på Nyheter24 främst minns den fantastiska frisparken mot England som fick David Seaman att gå och köpa korv tio gånger om. Ronaldinho valde efter VM att gå till Barcelona där han blev världens bästa spelare.

Som i så många andra fall så tappade den gode brassen fokus på karriären, vilket gjorde att han lämnade den stora internationella fotbollsscenen 2011 då han flyttade hem till Brasilien igen. 

Trots att han kanske inte är vad han en gång var, så råder det inga tvivel om att Ronaldinho fortfarande har något unikt. Det har han alltid haft. 

Det är därför vi på Nyheter24 väljer att hylla det tekniska geniet från Brasilien med ett videoextra på samtliga av hans 54 (!) frisparksmål. Från det första i Grêmio till det senaste som han satte i förra veckan med sitt nya lag Atlético Mineiro. Vi tackar så mycket för underhållningen, Ronaldinho. Ge oss sex fullträffar till så får du ett nytt videoextra


/
/
PSG
/
/
Senaste nytt

Bommar och fall för Öberg – nia i masstarten

Kramer klar för VM-final: "Nära att skita sig"

Andreas Kramer är klar för VM-final på 800 meter, efter en tajt semifinal där svensken gjorde upp om tredjeplatsen med amerikanen Isaiah Harris.

Montler åtta i VM-finalen: "Det fanns inte där"

1 timme sedan
Thobias Montler lyckades inte försvara sitt VM-silver från Belgrad 2022. I finalen i Glasgow slutade svensken åtta. Jag krigar för det i dag, men det fanns inte där, säger han. Dominanten Miltiadis Tentoglou, Grekland, vann igen.

Claesson om Tomasson: "Nytänk och ny energi"

2 timmar sedan
De svenska spelarna i danska ligan ser positivt på att en dansk tränare nu ska leda det svenska landslaget. Lite nytänk, jag tror det kommer att bli bra, säger rutinerade landslagsspelaren Viktor Claesson.

Sagström tappade i ledarbollen – igen

3 timmar sedan
Madelene Sagström och ledarboll har inte varit någon bra kombination de senaste veckorna. Svenskan har tappat till 17:e plats i LPGA-tourtävlingen i Singapore.

Sundling fyra när Pärmäkoski vann på hemmaplan

3 timmar sedan
Skidveteranen Krista Pärmäkoski fick jubla i Lahtis när hon vann sitt första världscuplopp på sex år. Svenskorna missade alla pallen – Jonna Sundling var bäst med en fjärdeplats.