Vad vore listan utan José Luis Chilavert?
1 av 4
Vad vore listan utan José Luis Chilavert? - Foto: AP/SCANPIX
Paul Robinson, av alla, får också plats på listan.
2 av 4
Paul Robinson, av alla, får också plats på listan. - Foto: AP/SCANPIX
Mannen, myten, legendaren. Oliver Kahn platsar av en mycket märklig anledning.
3 av 4
Mannen, myten, legendaren. Oliver Kahn platsar av en mycket märklig anledning. - Foto: Uwe Lein/SCANPIX
Rogério Ceni, som har gjort flest mål av alla målvakter någonsin, har också sin plats säkrad.
4 av 4
Rogério Ceni, som har gjort flest mål av alla målvakter någonsin, har också sin plats säkrad. - Foto: AP/SCANPIX

Här är de snyggaste målen – gjorda av målvakter

Målvakter gör inte mål i fotboll. Men det finns några få undantag som bekräftar regeln. Nyheter24 har gått igenom arkiven och rankar de fem snyggaste någonsin.


När variablerna mål och målvakt kopplas ihop tenderar tankarna att gå till en storväxt galning från Paraguay. José Luis Chilavert var under sin karriär minst lika berömd för sina mål som han var för att spotta Roberto Carlos i ansiktet. Totalt gjorde han 53 mål under sin karriär. Men det finns faktiskt en som är värre. Brassen Rogério Ceni i São Paulo har enligt egen utsago gjort över 100 mål som aktiv. Något som till och med få utespelare har mäktat med.

Som en hyllning till de få målvakter som nätat i karriären har därför Nyheter24 valt att ranka de fem snyggaste målen – gjorda av målvakter – någonsin. Titta och njut.

5. 

Paul Robinson, som snarare är känd för att vara en av Englands sämsta landslagsmålvakter någonsin, slog till för sitt Tottenham mot Watford. Men var det verkligen meningen på mål?


4.

Ingen José Luis Chilavert – ingen lista. En legendar på så många olika sätt och han har gjort snygga mål. Som det här till exempel. När alla andra står och funderar på vad de ska göra vet Chilavert exakt vad som ska göras och hur. En kung inom fotbollen.


3.

Att det handlar om division två-fotbollen är inte av betydelse. När dansken Jakob Köhler slog till med sitt livs mål (har han ens gjort mål tidigare?) gjorde han det med finess. Peter Schmeichel gjorde ett liknande för Manchester United – men han stod offside. Hur som helst – ett klassmål av en brödlirare.

2.

Världens bästa målvakt i offensiven är lika självskriven som Chilavert på den här listan. Rogério Ceni skjuter sannerligen som en häst och man kan förstå att tränarna vågar chansa med honom högt uppe i planen på frisparkar.

1.

Okej, ni måste förstå förutsättningarna här. Det här blir inte ens mål. Det ska inte ens vara mål. Och han förtjänar sitt gula kort. Men när det kommer till Oliver Kahn – en av de största idioterna någonsin på en fotbollsplan – och han använder "guds händer" för att göra ett mål, ja då är det en given etta på vilken lista som helst. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!