Lördag 19 Jun
Stockholm

Här är de brutalaste tacklingarna någonsin

Ett av många hjärnsläpp signerat Roy Keane finns med på listan.
1 av 7
Ett av många hjärnsläpp signerat Roy Keane finns med på listan. Foto: ap
Michael Arroyos fick agera fotboll för motståndarna.
2 av 7
Michael Arroyos fick agera fotboll för motståndarna. Foto: Ap
Ingen idiot-lista utan Joey Barton.
3 av 7
Ingen idiot-lista utan Joey Barton. Foto: Ap
Olof Mellberg må vara en fantastisk spelare, men i vissa fall har han tappat greppet helt.
4 av 7
Olof Mellberg må vara en fantastisk spelare, men i vissa fall har han tappat greppet helt. Foto: Laurent Cipriani
Didier Zokora toppar listan efter en minst sagt risig upplevelse.
5 av 7
Didier Zokora toppar listan efter en minst sagt risig upplevelse. Foto: Ap
Brian Mullan må vara gammal, men något smart är han inte.
6 av 7
Brian Mullan må vara gammal, men något smart är han inte. Foto: Ap
Bill Hamid tyckte ändå inte att hans överfall var ett rött kort. Hamid hade fel.
7 av 7
Bill Hamid tyckte ändå inte att hans överfall var ett rött kort. Hamid hade fel. Foto: Luis Alvarez

Det ska göra ont att idrotta. Ibland gör det lite väl ont. Vid de tillfällena kliver Nyheter24 fram och gör listor på det. Denna gång har vi listat fotbollsvärldens mest brutala tacklingar.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Nr 10: Olof Mellberg hjärnsläpp mot San Marino.

Man får ge den gode Mellberg att han alltid spelar med hjärtat och aldrig viker sig. Men i en match som slutade 6–0 till Sverige känns denna insats inte helt nödvändig. Mellberg fick såklart rött kort.


Nr 9: Joey Barton sänker Kun Aguero

Att ens tänka tanken på att göra en lista av detta slag utan att ha med Joey Barton är en synd. Godbitarna är många, men Nyheter24 faller lite extra för när han med hjälp av ett välplacerat knä får Sergio Kun Aguero att falla vid hans fötter. Kudos till Joey, som alltid kommer att vara en av fotbollens stora idioter.


Nr 8: En värre stämpling

Felix Muamba-Musana som spelar med laget Black Aces kommer sent in i en duell som slutar på värsta möjliga vis. Stackars Oupa Ngubule bryter benet på två ställen. Det här går knappt att titta på, men då det är skadan och inte tacklingen som är spektakulär. Muamba Musana har bett om ursäkt till Ngubule och idag är de två eventuellt goda vänner.


Nr 7: När motståndaren blir boll

Det vore väldigt intressant att krypa in i Christian Nasutis hjärna vid tillfället då han beslutade sig för att det här var en bra idé. Hans lag låg under med 5-0 när olyckan var framme. Arroyo släpper allt vad hjärnceller är och sparkar helt enkelt ner Michael Arroyos. Bara så. Bra där!


Nr 6: Gammal är dummast

Brian Mullan är Colorado Rapids ålderman. 34-åringen som bytt MLS-klubb sex gånger verkar dock leva efter devisen "gör först, tänk sen". I anfallzon tar Mullan fart och mer eller mindre mördar Steve Zakuani vars ben naturligtvis går av. En riktig idiottackling av en man som efter över 13 år i gamet, borde veta bättre. 


Nr 5: Ain't that a kick in the head?

Standard Liege-spelaren Mahdjiem Carcelom får smaka fotsula i en match mot Genk. Carcelom blir liggandes på marken orörlig medan Genk-anfallaren oförstående tittar på domaren och undrar: Vad har jag gjort? Nyheter24 svarar gärna: Du sparkade nyss en kille i ansiktet, det om något är rött kort.


Nr 4: Roy Keane gör en Roy Keane

Det finns egentligen inte mycket mer att tillägga. Klassiska badboyen Roy Keane hade hjärtat i Manchester United. Hans hjärna var dock, i vissa lägen, någon helt annanstans. I ett derby mot Manchester City bestämde han sig för att inte tänka, utan istället sätta dit en träffsäker skosula mot Alf-Inge Hålands knä.


Nr 3: En sämre utrusning

I matchen mellan DC United och Toronto i amerikanska ligan fick publiken se det mesta. Totalt blev det tre mål för varje lag, men det alla minns är såklart hur DC Uniteds målvakt Bill Hamid gjorde en Fabien Barthez med lite extra krydda. Det räckte nämligen inte med en sinnessjuk utrusning. Han passade även på att skicka iväg en Toronto-spelare på en flygtur.


Nr 2: Amatörfotboll

Det är oklart i vilken liga, om det ens är en ligamatch, som detta utspelar sig. Dåren som står för den här tacklingen ska dock ha en eloge för att visar på stort mod och ingen eftertänksamhet. Han är som Olof Mellberg fast utan fotbollskvalitéer. För övrigt fick han bara gult kort för den här tacklingen. Helt otroligt.


Nr 1: Pungkrossen

Det går vilt till i turkiska ligan. Trabzonspors Emre Belözoglu ger sig på den allra heligaste av delar när han luftsparkar Fenerbaches Didier Zokora rakt i klockspelet. För att vara den risigaste tacklingen någonsin tycker vi ändå att domaren var ganska ogenerös med att bara ge ett futtigt gult kort för överfallet.


Kommentera
Kopiera länk
Dela