Här är Zlatans Kung fu-överman

Mycket idioti ska man behöva se, men det här tar nog priset. Nog för att man ska få reagera på ett rött kort, men att i ren ilska sparka ner en motståndare?


Vad är kung fu?

Kung fu betyder ungefär "skicklighet genom hårt arbete". I Sverige och övriga västvärlden används det ofta som ett uttryck för kinesisk kampsport.

Kung fu används för att påvisa att någon är mycket målmedveten, skicklig och ständigt strävar efter att förbättras inom ett visst ämne. 

Det är inte begränsat till kampsport utan kan gälla såväl matlagning som gitarrspelande

CHILE. Eric Cantona har gjort det. Tyska målvakten Harold Schumacher har gjort det, och Zlatan Ibrahimovic envisas med att göra det hela tiden. Men när det kommer till kung fu-sparkar så finns det en ny man på tronen. 

26-åriga anfallaren Gaston Cellerino visade nämligen prov på mästerliga kung fu-kunskaper, och idioti utöver det vanliga i en ligamatch.

Två gula kort

Med 90 minuter spelade fick 26-åringen sitt andra gula kort för matchen. Efter att ha käftat med domaren några ögonblick accepterade Cellerino sitt öde och lämnade plan. Nästan.

På väg av planen kom motståndarlagets målvakt Mauricio Vana i Cellerinos väg. Anfallaren puttade då till målvakten som handlöst föll mot marken. Irritation uppstod naturligtvis, och då fattade Cellerino det extremt korkade beslutet.

Dobbarna mot bröstkorgen

Målvakten skulle få en omgång till. Denna gång höll Cellerino händerna nere. Men med hjälp av ett skutt, ett riktigt dåligt humör och några sköna skruvdobbar i bröstet så föll den stackars målvakten till marken igen. 

Kung fu-sparkarnas nya konung har fått sin krona. 


Och här är de som, innan Cellerinos hjärnsläpp, varit kung fu-kungar på fotbollsplanen.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!