Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Ungdomar sparkade ihjäl domare - kan åtalas för dråp

Richard Nieuwenhuizen dog efter skadorna, han blev 41 år gammal.
1 av 3

Richard Nieuwenhuizen dog efter skadorna, han blev 41 år gammal.

De tre ungdomarna kan åtalas för dråp och misshandel.
2 av 3

De tre ungdomarna kan åtalas för dråp och misshandel.

Här är bilden som Buitenboys publicerat på den avlidna Richard Nieuwenhuizen.
3 av 3

Här är bilden som Buitenboys publicerat på den avlidna Richard Nieuwenhuizen.

Privat

Sport | 04/12/2012 16:14

De tre ungdomarna som i helgen misshandlade en linjedomare till döds kan åtalas för dråp. 41-åringen attackerades inför ögonen på sin son och avled timmar efter dådet.

ALMERE. En fotbollsdomare misshandlades i en holländsk fotbollsmatch så pass mycket att han dog av skadorna. Tre ungdomar attackerade honom under matchen som spelades på söndagen. På måndagen förklarades den 41-åriga domaren Richard Nieuwenhuizen död.

Nu kan de tre ungdomarna som är misstänkta för dådet åtalas för misshandel och dråp. Spelarna som är mellan åldrarna 15 – 16 år gamla har redan stängts av från sin klubb Amsterdam Nieuwe Sloten.

Medlem i motståndarlaget

Exakt vad som ligger bakom ungdomarnas attack är oklart. Nieuwenhuizen var medlem i Nieuwe Slotens motståndare, SC Buitenboys. Så är även hans son som fick bevittna misshandeln med sina egna ögon.

– Han (Nieuwenhuizen) var glad över att vara en del av den här klubben, och han var stolt över sin son. Det här är en tragedi för Almere och vår fotbollsklubb. Men även för holländsk fotboll i allmänhet. Det här ska inte få hända på en fotbollsplan, skriver Buitenboys enligt Telegraph.

Buitenboys har ställt in alla sina matcher under helgen och kommer att hedra minnet av 41-åriga Nieuwenhuizen på lördagen.

Blatter i sorg

Händelsen har chockat världen. Först ut att fördöma attacken var Ajax tränare Frank de Boer, nu tar även FIFA-presidenten Sepp Blatter avstånd från dådet.

– Jag vill uttala min sorg över den bortgångne linjemannen Nieuwenhuizen, skriver Blatter i ett uttalande.

Fotbollsintresserade över hela världen har uppmärksammat tragedin i Almere. Och alla är eniga om att dåd som det här inte hör hemma på en fotbollsplan.