Här är Nyheter24:s lista på årets snyggaste mål.
1 av 9
Här är Nyheter24:s lista på årets snyggaste mål. - Foto: Foto: Scanpix
10. Där får kanadicken Eric Hassli plats med sin drömträff.
2 av 9
10. Där får kanadicken Eric Hassli plats med sin drömträff. - Foto: Ap/SCANPIX
9. Newcastles Hatem Ben Arfa gjorde ett Zlatan-mål á la Nac Breda mot Blackburn och får en hedersam niondeplats.
3 av 9
9. Newcastles Hatem Ben Arfa gjorde ett Zlatan-mål á la Nac Breda mot Blackburn och får en hedersam niondeplats. - Foto: Ap/SCANPIX
8. Ghanas Emmanuel Agyemang-Badu fick på en drömträff i Afrikanska mästerskapen mot Guinea.
4 av 9
8. Ghanas Emmanuel Agyemang-Badu fick på en drömträff i Afrikanska mästerskapen mot Guinea. - Foto: Ap/SCANPIX
7. Allsvenskans plats på listan får Alexander Milosevic efter sitt drömmål från 40 meter mot Gif Sundsvall.
5 av 9
7. Allsvenskans plats på listan får Alexander Milosevic efter sitt drömmål från 40 meter mot Gif Sundsvall. - Foto: JESSICA GOW / SCANPIX
5. Zlatans förre lagkamrat i Milan gjorde en kopia på Zlatans mål mot England i Champions League mot Anderlecht.
6 av 9
5. Zlatans förre lagkamrat i Milan gjorde en kopia på Zlatans mål mot England i Champions League mot Anderlecht. - Foto: Ap/SCANPIX
4. Sin vana trogen får Neymar plats högt på listan efter sitt underbara solomål i den brasilianska ligan.
7 av 9
4. Sin vana trogen får Neymar plats högt på listan efter sitt underbara solomål i den brasilianska ligan. - Foto: Ap/SCANPIX
2. Tigern Falcaos mål mot América de Cali är ett praktexempel på drömträffen som du bara får en gång i livet.
8 av 9
2. Tigern Falcaos mål mot América de Cali är ett praktexempel på drömträffen som du bara får en gång i livet. - Foto: Ap/SCANPIX
1. Zlatan är Zlatan. Det räcker som motivering till årets snyggaste mål efter det han gjorde mot England.
9 av 9
1. Zlatan är Zlatan. Det räcker som motivering till årets snyggaste mål efter det han gjorde mot England. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Här är årets vackraste mål

Zlatans mål mot England rankas som ett av de snyggaste någonsin – men får det ens plats på den här listan? Här rankar Nyheter24 fotbollens absolut vackraste mål 2012 – i hela världen.


Fifa har redan utsett sina tre kandidater till årets mål i världen. Där tar Falcao, Neymar och Miroslav Stoch plats. Två av de är med på Nyheter24:s lista – men vilka. Ja, det får ni kika upp själva. 

10. Ni vet en sådan där träff där det känns som att bollen inte ens nuddar vid foten. En sådan träff som man drömmer om och känns som en orgasm de få gånger man faktiskt lyckas. Eric Hassli i Vancouver Whitecaps fick en sådan träff mot Toronto FC (25 sekunder in).


9. Zlatans mål för Ajax mot NAC Breda minns nog de flesta. Newcastles Hatem Ben Arfa gjorde lightversionen av det mot Blackburn i FA-cupen (17 sekunder in). Teknisk briljans.


8. Som liten ägnade undertecknad år åt att nöta frisparkar och bollträff för att kunna briljera med underbara långskott. Ibland försökte jag mig på det som Ghanas Emmanuel Agyemang-Badu gjorde mot Guinea i Afrikanska mästerskapen. Mina desperata försök var sällan lyckade. Agyemang-Badu däremot vet defintivt vad han sysslar med.


7. Allsvenskans ende representant på listan heter Alexander Milosevic och spelar i AIK. Skräll? Nej. Vissa kanske muttrar över att Gif Sundsvalls målvakt Oscar Berglund bör ha tagit skottet från mer än 40 meter – det gör inte vi. Att han ens skjuter därifrån är ett stort bevis på att Milosevic är av de spelarna som tänker lite utanför boxen, bokstavligen talat. Och vilket skott sen!


6. Gaston Mealla i det bolivianska laget Nacional Potosi är det nog knappast någon här i Sverige som känner igen. Men nu är det dags att lägga hans namn på minnet. Hans mål mot laget The Strongest (!) hade vilket annat år som helst kunnat ta förstaplatsen på den här listan – men 2012 är konkurrensen benhård. Anledningen till att målet inte placerar sig högre upp är att det bara måste vara en hel del tur inblandat – annars står vi på Nyheter24 bara stumma och applåderar till artisten från Bolivia.


5. Här har vi det. Zlatan-kopian bara någon vecka efter att Zlatan själv hade gjort sitt drömmål mot England. Den förre lagkamraten Philippe Mexes i Milan visar balans, tanke och oerhörd teknik när han tar ner bollen och cykelsparkar in bollen mot Anderlecht. Magi!


4. Världens största fotbollstalang, jo han kallas fortfarande det, Neymar har för vana att göra briljanta solomål och vann Puskaspriset förra året. Naturligtvis är han nominerad bland de tre snyggaste målen av Fifa i år igen. Men för oss får han inte en medaljplats – även om Santos-stjärnans mål mot Atlético Mineiro är galet snyggt. 


3. Det Dalibor Veselinovic i det belgiska laget KVK Kortrijk gjorde mot Gent är inte ens mänskligt. Det är Zlatan-magiskt – och det säger inte så lite. Akrobatiken, precisionen och styrkan håller absolut världsklass och får en tredjeplats på vår lista.


2. Tigern Falcao slår världen med häpnad var och varannan vecka numera. Men han är inte bara effektiv. Han är en galant fotbollsspelare med toppegenskaper som möjliggör att han kan göra utomjordiska mål. För hans mål mot América de Cali är som taget från en film – eller Fifa 13 – take your pick. 


1. Det är svårt att ta någon annan än Zlatan Ibrahimovic mål mot England på första platsen här. Erik Hamrén beskrev det bäst till Nyheter24 förklarade att det är ett otaligt antal detaljer som är så briljanta med just det här målet. Det är bara att instämma – och sen att han gjorde det mot landet som alltid har underskattat honom gör inte saken sämre. Zinnessjukt! 


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!