Umeå vann isande premiär

Madelaine Edlund tvåmålsskytt för Umeå mot Kif Örebro.

I isande vinterkyla visade Umeå IK i den allsvenska dampremiären att fotbollslaget kan bli att räkna med även i år.

Kif Örebro bjöd mycket bra motstånd men fick till slut ge sig med 2-0. Båda målen gjordes av Madelaine Edlund som var mycket bra hela matchen även i övrigt.

Med tanke på de yttre omständigheterna höll spelet i premiären hög klass. Umeå valde att låta flera av sina etablerade spelare börja på bänken, men utan bland andra Hanna Ljungberg, Elaine och Ramona Bachmann höjde ändå laget sitt spel åtskilligt jämfört med förlustmatchen i supercupen mot Linköping. Kif Örebro har till den här säsongen vässat offensiven med finländskan Sanna Talonen, som tillsammans med Maria Nordbrandt satte hemmaförsvaret på många svåra prov i andra halvlek. Bland annat hade Maria Nordbrandt i den 55:e minuten ett skott i undersidan av ribban vid ställningen 1-0.

Umeås spel värmde lagets nye tränare Mika Sankala. Hur ska man annars förklara att han kunde stå där i 90 minuter bredvid Umeås bänk. I kortbyxor. I elva minusgrader.