Råsunda aktuellt för Djurgården

Vintervädret gynnar inte Stadions gräsmatta. Premiärmatchen kan spelas i Solna.


Djurgården har sedan flera år spelat sina hemmaderbyn på Råsunda av två anledningar: Säkerheten på Stockholms Stadion är inte tillräcklig och publikintäkterna blir avsevärt högre med 30 000 åskådare på Råsunda än med 14 000 på Stadion.

Övriga hemmamatcher vill klubben i den utsträckning det går givetvis spela på den riktiga hemmaplanen på Stadion. Men nu riskerar de att tvingas spela den allsvenska premiärmatchen mot Örebro i Solna. Det är det svenska vädret som har ställt till problem för Stadions matta som drabbats av djup tjäle.

– Jag vet att de haft problem med tjälen och även att de haft problem att få upp grejer som ska skydda planen, säger Djurgårdens informationschef Jonas Riedel till Expressen.

Att fansen kommer var matchen än spelas finns det inga tvivel kring, och då det ännu är elva dagar kvar till premiären för Djurgården (6 april) finns det tid för Stadions matta att repa sig.

– Råsunda är vår alternativa arena så matchen kommer att spelas där i så fall. Men vi hoppas så klart på att det blir varmare och sol nu, säger Riedel.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!