Arsenal-barnen tillhör "den bisarra sekten"

Ett dagis som lär ut Arsenal-sånger, tvingar barnen att ha lagets tröjor på sig och lär barnen att hata Robin van Persie. Ja, det finns faktiskt i Norge – och nu väcks avsky från England.


På sensommaren 2012 gjorde norska TV2 ett reportage från dagiset Ruselökka i Norge. Dagiset använder olika teman för sina barn och nu, och då videon spelades in, är det Arsenal det handlar om. Barnen får lära sig läktarsånger, bära lagets tröjor och faktiskt hata Robin van Persie.


I England rapporterar bland annat ESPN, goal.com och Metro om det norska dagiset. ESPN går hårdast åt och skriver:

"Som foton från en bisarr sekt helt vikt åt att hjärntvätta hela den unga populationen i Norge till att bli 'Gooners'”, på sin hemsida. 

Dagiset kommenterar det flera månader gamla klippet på sin hemsida:

"Efter diverse rapporter i media har Ruselökkas dagis fått ryktet om sig att vara ett fotbollsdagis som lär upp nya Arsenal-anhängare. Ja, vi är helt klart intresserade av fotboll och är trofasta Arsenal-anhängare”, skriver de på sin hemsida och försvarar sig med att "bollen är en underbar uppfinning".

Dock får man kritisera ESPN:s som går så långt och skriver att barnen är "hjärntvättade" – de tror ju att Arsene Wenger är Barack Obama.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg fortsätter imponera – är med i toppen

1 timme sedan
Ludvig Åberg fortsätter visa upp stabilt spel i RBC Heritage, som avgörs i Hilton Head Island, South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

2 timmar sedan
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

2 timmar sedan
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.