Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är Peps nya klubbadress

Här har vi Bayerns nye tränare Pep Guardiola.
1 av 2

Här har vi Bayerns nye tränare Pep Guardiola.

AP/SCANPIX

Spelarna hissar Pep Guardiola efter hans sista hemmamatch i Barcelona där han skördade stora framgångar.
2 av 2

Spelarna hissar Pep Guardiola efter hans sista hemmamatch i Barcelona där han skördade stora framgångar.

AP/SCANPIX

Sport | 16/01/2013 17:20

Dragkampen är över. Bayern München vann och har nu gjort klart med Barcelonas förre tränare Pep Guardiola.

MÜNCHEN. Flera storklubbar har slagits om Pep Guardiolas, 41, underskrift sedan han lämnade Barcelona förra våren. Framför allt Chelsea och Paris Saint-Germain ska ha varit väldigt nära att signa tränaren. Men nu har den tyska jätten Bayern München lyckats att dra det längsta strået. 

I sommar kommer den nuvarande managern Jupp Heynckes lämna sitt uppdrag och ersättas av Guardiola. 

– Vi är mycket glada över att ha lyckats få hit Pep Guardiola, som uppvaktades av många kända klubbar, säger vd:n Karl-Heinz Rummenigge till den tyska klubbens hemsida.

Spanjoren var väldigt framgångsrik under sin tid i Barcelona och La Liga tre gånger och Champions League två gånger på fyra säsonger.

– Pep Guardiola är den av de mest framgångsrika tränarna i världen och vi är säkra på att han inte bara kommer att tillföra mycket till Bayern, utan även till den tyska fotbollen. Vi ser fram emot att starta arbetet i juli 2013, säger Rummenigge

Bara för några dagar sedan gjorde Guardiola den här intervjun där han berättade att han vill träna ett lag i England i framtiden.