Här lurar Ronaldinho alla – genom sitt vattentrick

Ronaldinho har slagit till igen. Men den här gången har han till och med överträffat sig själv. Kika in hur han fintar både försvar och målvakt – genom att dricka vatten.


Ronaldinho har slagit fotbollsvärlden med häpnad många gånger. Men vid 32 års ålder gjorde han kanske sin enskilt största prestation. Onsdagen den 13:e februari 2013 lär kommas ihåg som (kanske inte men ändå) dagen då Ronaldinho lurade hela världen – genom att dricka vatten.

I Copa Libertadores-matchen mellan Sao Paulo och Atletico Mineiro passade 32-åringen på att dricka lite vatten av motståndarmålvakten, som för övrigt var målkungen Rogerio Ceni, vid ett inkast. Blixtsnabbt ställde dock Ronaldinho om fokus och fick inkastet kastat till sig. Då var han 13 meter offside, men den regeln gäller ju inte vid inkast. 

Briljant som han är assisterar han sedan målskytten Jo med ett lågt inlägg. Fantastiskt.


Men själv är han ödmjuk efter sin assist – och säger att det inte var avsiktligt. 

– Det var tur. Jag sköljde bara min mun och domaren spelade på. Det var inte intränat eller så, det var tur, säger han till brasiliansk media enligt 101greatgoals.

Ceni tycker att det var ett stort misstag från hans lag sida.

– Det var ett misstag från oss. Han var i en märklig position men vi borde ha markerat honom, säger han

Ronaldinho kan än – utan tvekan – och hans lag Sao Paulo vann matchen med 2–1. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander mystiskt borta i slutspelet

idag 02:02

Serie A: Inter säkrade titeln i Milanoderbyt

igår 22:48
Frågan var inte om utan när Inter skulle säkra klubbens 20:e ligaseger. Tillfället valdes med utsökt känsla. Hemma på ett fullsatt San Siro mot främsta rivalen Milan. Inter vann med 2–1.

Rögle kvitterar i SM-finalserien – Pudas skadad

igår 21:44
Rögles backbjässe Lian Bichsel såg till att utjämna SM-serien i ishockey med matchens enda mål. För Skellefteå blev det en dubbel förlust. Lagkaptenen Jonathan Pudas kan bli borta resten av finalserien efter en huvudskada.

Golfens dominanter vann igen: "Galna veckor"

igår 21:40
Vem kan stoppa Nelly Korda och Scottie Scheffler? Golfvärldens giganter fortsätter sin totala dominans – och har på kort tid "snuvat" Sverige på två majortitlar.

Kalmars första seger – drömmål av Skrabb

igår 21:16
Kalmar FF är ett vinnande allsvenskt lag igen efter tre inledande förluster. Traditionens makt är uppenbarligen stor. För tredje året i rad vann klubben mot Elfsborg på Borås arena. Den här gången med 2–1 – tack vare Simon Skrabbs drömmål. Den sitter bra, det får man säga, säger matchvinnaren.

Fixade poäng med sena drömträffen

igår 21:14
Topptippade Linköping och Häcken delade på poängen efter att Linköpings Michelle De Jongh fått drömträff i sista minuten i det damallsvenska mötet. Det kändes jävligt bra, säger De Jongh.