Zlatan Ibrahimovic kan få spela Dream Football League 2015 i Qatar.
Zlatan Ibrahimovic kan få spela Dream Football League 2015 i Qatar. - Foto: Ap/SCANPIX

Här är hotet mot Champions League

Champions League riskerar att tappa sin glans. Det efter att Qatar planerar att anordna ett eget klubblags-VM vartannat år med start 2015.


Dream Football League

Kommer att äga rum vartannat år från och med 2015. Detta för att undvika att turneringen krockar med VM eller EM, dock kommer det att vara under samma tid som exempelvis Afrikanska mästerskapen och Cópa America. 

Genom att erbjuda 24 storlag världen över runt 1,7 miljarder kronor var vartannat år vill nu Qatar anordna ett eget Champions League från och med 2015. Det att jämföra med de 450 miljoner kronor som Chelsea fick i Champions League förra säsongen – och då vann de turneringen. 

Enligt den trovärdiga brittiska tidningen The Times kommer den qatariska kungafamiljen att offentliggöra en plan för ligan, som ska heta Dream Football League (DFL), under april.

Turneringen kommer att spelas i Qatar och de angränsande Gulfländerna under sommarmånaderna på året. Målet är att ha 16 permanenta lag i turneringen och därefter erbjuda "wild cards" till åtta andra lag. 

Projektet ska redan ha uppbackning av klubbar i Europa, bland annat av Paris Saint-Germain som ägs av Qatar Sports Investment. 

Det troliga är att även klubbar som Barcelona och Manchester City kommer att ställa upp i turneringen då de har ägare från Gulfländerna, enligt The Times

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rafael Nadal dominant i comebacken

Här är Sveriges grupp i Paris-OS

EM-bronset i Tyskland säkrade en plats i sommarens OS.

Klart: Nordiska dueller i Paris-OS

Värdnationen Frankrike valde grupp B. Därmed hamnade Sverige i A – tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Paris-OS fylls därmed av nordiska dueller.

Oskarshamns poängkung till Färjestad

1 timme sedan
Profilerna fortsätter att lämna degraderade Oskarshamn.

Dahlins NHL-tränare sparkas

2 timmar sedan
Rasmus Dahlins Buffalo sparkar tränaren Don Granato sedan NHL-klubben missat slutspel för 13:e året i rad.

Hiljemark tar över Elfsborg – succétränaren lämnar

3 timmar sedan
Elfsborg byter tränare i sommar. Jimmy Thelin har fått ett nytt tränarjobb i skotska Aberdeen. Han ersätts av en tidigare SM-guldvinnare i gulsvart: 31-årige Oscar Hiljemark. Det här var planen hela tiden, säger Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson.