Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Här är hotet mot Champions League

- 13/03/2013, 10:23
Zlatan Ibrahimovic kan få spela Dream Football League 2015 i Qatar.

Zlatan Ibrahimovic kan få spela Dream Football League 2015 i Qatar.

Ap/SCANPIX

Champions League riskerar att tappa sin glans. Det efter att Qatar planerar att anordna ett eget klubblags-VM vartannat år med start 2015.

Genom att erbjuda 24 storlag världen över runt 1,7 miljarder kronor var vartannat år vill nu Qatar anordna ett eget Champions League från och med 2015. Det att jämföra med de 450 miljoner kronor som Chelsea fick i Champions League förra säsongen – och då vann de turneringen. 

Enligt den trovärdiga brittiska tidningen The Times kommer den qatariska kungafamiljen att offentliggöra en plan för ligan, som ska heta Dream Football League (DFL), under april.

Turneringen kommer att spelas i Qatar och de angränsande Gulfländerna under sommarmånaderna på året. Målet är att ha 16 permanenta lag i turneringen och därefter erbjuda "wild cards" till åtta andra lag. 

Projektet ska redan ha uppbackning av klubbar i Europa, bland annat av Paris Saint-Germain som ägs av Qatar Sports Investment. 

Det troliga är att även klubbar som Barcelona och Manchester City kommer att ställa upp i turneringen då de har ägare från Gulfländerna, enligt The Times