Olivier Giroud firar sitt 1-0-mål i den tredje minuten.
Olivier Giroud firar sitt 1-0-mål i den tredje minuten. - Foto: John Sibley/Bildbyrån
Arsenal behövde dock minst tre mål för avancemang.
Arsenal behövde dock minst tre mål för avancemang. - Foto: Marc Atkins/Bildbyrån

Arsenal nära ett mirakel borta mot Bayern

Arsenal gjorde 1-0 redan i den tredje minuten och pressade sedan hårt för att nå avancemang. Men tyska ligaledarna Bayern Munchen höll undan och går vidare till kvartsfinal med fler gjorda bortamål.

Malaga-Porto 2-1

MUNCHEN. Arsenal gick in till Allianz Arena med en blytung uppgift. 3-1 hemma i London skulle vändas och detta mot ett Bayern Munchen som toppar Bundesliga – 20 poäng före Dortmund som redan är klart för CL-kvartsfinal.

Men redan i den tredje minuten tändes hoppet för Londonlaget. Theo Walcott kom loss på kanten och levererade ett inlägg till centertanken Olivier Giroud som stötte in 1-0.

Bayern skapade flera vassa chanser

Därefter fortsatte Arsenal att pressa för ytterligare mål. Men tyskarna stod emot bra och hade även flera farliga chanser att avgöra åttondelsfinalen helt.

I den andra halvleken mattades Arsenals anfallsspel av och Bayern skapade flest lägen. Men i minut 85 nådde Laurent Koscielny högst på en hörna och knoppade in 2-0. Mot slutet slet Arsenal hårt för ett 3-0-mål och avancemang till kvartsfinal. Bayern höll dock undan och går vidare på fler gjorda bortamål.

I kvällens andra åttondelsfinal vann Malaga hemma mot Porto med 2-0 och är därmed klart för kvartsfinal.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

Rödin: "En jäkla revansch"

Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

igår 20:36
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.