Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Champagnesprut på Umeås guldfest

- 05/10/2008, 20:40 -

Marta gav Umeå ett ytterligare guld. Snart kan hon vara i Los Angeles. Men nu firar hon.

Umeå IK bjöd på segerdans i hällregnet efter lagets sjunde SM-guld. Men frågan är om det blir någon mer brasiliansk samba på Gammliavallen.

– Vi får se. Det finns tid att fundera, säger Marta efter 8-0 mot Kristianstad.

Fotbollsdrottningen Marta log efter segern, med tänderna skallrande av kylan, blåsten och regnet. Fyra säsonger i rad har hon anfört norrländskorna till guldet. Det kan ha varit hennes sista.

Los Angeles Galaxy har anmält sitt intresse för världens bästa damspelare och det ryktas om ett miljonkontrakt - i dollar.

På frågan om hon längtar till Kalifornien svara Marta:

– Jag längtar hem till Brasilien. Där är det varmt nu.

Champagnen flödar i omklädningsrummet och tränaren Andrée Jeglertz bärs in i duschen för fjärde gången sedan han kom till klubben. Hanna Ljungberg har varit med om hela segertåget, ända från det första guldet 2000 till årets seger som togs efter en lång och hård kamp med Linköping.

– Det känns underbart, men jag kan inte jämföra med de andra åren. Förutsättningarna är nya varje år och den här gången trodde nog de flesta att Linköping skulle klara det. Vi låg efter men det var starkt av oss att komma igen, det visar på en enorm lagmoral, säger Ljungberg. (TT)

Skrivet av: