Bytet förändrade matchen. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
Kort därefter gjorde Pedro avgörande 1-1.
2 av 5
Kort därefter gjorde Pedro avgörande 1-1. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
PSG skapade flera farliga chanser i första halvlek.
3 av 5
PSG skapade flera farliga chanser i första halvlek. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
Och i den 50:e minuten gjorde Pastore 1-0.
4 av 5
Och i den 50:e minuten gjorde Pastore 1-0. - Foto: Manu Fernandez/AP/Scanpix
Det såg tungt ut för Barcelona, men Messi kom in och frälste spanjorerna.
5 av 5
Det såg tungt ut för Barcelona, men Messi kom in och frälste spanjorerna. - Foto: Emilio Morenatti/AP/Scanpix

Paris nära superskräll – då byttes Messi in

Zlatan Ibrahimovics Paris SG ledde med 1-0 borta mot Barcelona och hade ena foten i semifinalen. Då bytte spanjorerna in Lionel Messi som kort därefter låg bakom det avgörande 1-1-målet.

Kvartsfinaler

Madrid-Galatasaray 5-3
Dortmund-Malaga 3-2
Barcelona-Paris SG 3-3
Munchen-Juventus 4-0

BARCELONA. Svenske superstjärnan Zlatan Ibrahimovic och hans Paris Saint Germain såg ut att gå mot en sensationell bortavinst på Camp Nou. Men världens bästa spelare byttes in och krossade fransmännens drömmar.

Carlo Ancelottis mannar inledde kvartsfinalmötet klart bäst och skapade flera farliga chanser i första halvlek. Det dröjde inte mer än fem minuter i andra halvleken förrän Javier Pastore rann igenom och gjorde 1-0. En smart pass från Ibrahimovic öppnade upp för argentinaren som kallt chippade in ledningsmålet bakom Victor Valdes.

Spanien och Tyskland dominerar

Målet skapade panik hos Barcelona som kort därefter bytte in skadade Lionel Messi. Världens bäste spelare fick ordentlig fart på Barcelona som pressade tillbaka Paris rejält. Och i den 71:a minuten serverade Messi en boll i djupled som Pedro Rodriguez, efter en tilltrasslad situation, snappade upp och smällde in i mål – otagbart för Salvatore Sirigu

Paris skakade om Champions League-favoriterna rejält, men Barcelona är vidare till semifinal tillsammans med Bayern Munchen, Real Madrid och Dortmund.

/
/
/
/

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.