Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Så här tippar allsvenska profilerna Champions League

- 23/04/2013, 10:48
Niklas Bärkroth, Christoffer Källqvist, Martin Ericsson, John Alvbåge och Stefan Selakovic om hur de tror att Champions League kommer att sluta.
1 av 5

Niklas Bärkroth, Christoffer Källqvist, Martin Ericsson, John Alvbåge och Stefan Selakovic om hur de tror att Champions League kommer att sluta.

Bildbyrån/Scanpix

Real Madrids Cristiano Ronaldo går i år för guldet.
2 av 5

Real Madrids Cristiano Ronaldo går i år för guldet.

Ap / SCANPIX

Likaså världens bäste Lionel Messi.
3 av 5

Likaså världens bäste Lionel Messi.

Emilio Morenatti / SCANPIX

Robert Lewamdowskis Borussia Dortmund har tagit sig ända till Semi-final men polacken siktar vidare mot final.
4 av 5

Robert Lewamdowskis Borussia Dortmund har tagit sig ända till Semi-final men polacken siktar vidare mot final.

Ap / SCANPIX

Även Arjen Robben som förlorade förra årets final vill i år vinna guldet.
5 av 5

Även Arjen Robben som förlorade förra årets final vill i år vinna guldet.

SCANPIX / Peter Kneffel

Samtidigt som allsvenskan är i full gång spelas det fotboll på den absoluta toppnivån. Det är dags för Champions League-semifinaler och för Nyheter24 berättar fem allsvenska spelare vilka de tror tar hem bucklan i år.

På tisdagen möts Bayern Munchen och FC Barcelona och på onsdagen möts Borussia Dortmund och Real Madrid. Fyra av Europas bästa lag gör upp om den finaste titeln ett klubblag kan vinna. 

Fem av våra allsvenska profiler tycker till om hur de tror det att kommer att gå. 

Frågorna vi ställde till dem var:

1. Hur tror du det går mellan Bayern Munchen och Barcelona?

2. Hur tror du det går mellan Borussia Dortmund och Real Madrid?

3. Vilka tror du vinner Champions League??

4. Kommer du att se matcherna?

Niklas Bärkroth, Brommapojkarna

1. – Det är en svårtippad match. Det är enligt mig de två bästa lagen. Barcelona kommer dit och det är en av de svåraste matcherna för dem men de har ju Messi liksom och jag tror att han kommer få dit en boll men Bayern kommer vara snäppet bättre. Jag tror på ett kryss. Jag tror det blir 1–1.

– Jag hoppas att Bayern vinner och går vidare.

2. – Real Madrid vinner med 2–0. Dortmund är riktigt bra men jag håller Real Madrid snäppet högre. Ett bättre lag med bättre spelare. Den matchen tycker jag är lite mer lättippad än den andra men samtidigt är det ingen lätt match för Real heller.

– Jag håller på Real Madrid också.

3. – Jag tror att Barcelona vinner. De är bäst, ser man de senaste åren så är de det. Jag har svårt att se att något lag kan slå dem men det är väl Bayern då. Jag tror Barcelona kommer att stå som slutsegrare.

4. – Självklart.

John Alvbåge, IFK Göteborg

1. – Jag tippar 3–2 till Bayern. De är sjukt bra på hemmaplan och de kommer säkert gå upp till 3–0 i paus och alla tror att det är över. Sedan kommer väl Messi och David Villa göra varsitt där och det blir ändå match i returen i Barcelona

2. – Det är mina två favoritlag av de som är kvar nu och jag håller väl lite mer på Real där. Jag tror att de kryssar till sig ett oavgjort på bortaplan. Sedan i returmötet i Real Madrid hoppas och tror jag att de får en hyfsat komfortabel match där de vinner med en 2–1 någonting. Ronaldo gör väl båda då. 

– Det ser ut att bli Bayern och Real i final skulle jag tro.

3. – Jag hoppas Real Madrid men tror Bayern Munchen.

4. – Jag vet inte riktigt, det är mitt svar.

Christoffer Källqvist, Häcken

1. – Jag tror att Bayern Munchen kommer att vinna, resultat skulle jag kanske sätta 2–1. Jag tror att Barcelona kommer att gå vidare sammanlagt men just på Bayerns hemmaplan tror jag att de vinner.

2. – Där tror jag faktiskt att Real kommer att vinna med uddamålet där också, 1–2 skulle jag säga. Jag tror att Real går vidare, de är lite för starka för Dortmund.

3. – Jag tror Barcelona går vidare och att de kommer att vinna alltihopa faktiskt. Det känns lite som att vinnaren i mötet mellan Bayern München och Barcelona kommer att vinna finalen.

4. – Det ska jag försöka göra.

Martin Ericsson, Häcken

1. – Bayern Munchen vinner nog, det tror jag väl. De har ett bra spel som kommer passa mot Barca, de är duktiga på snabba omställningar och bra med boll. 2–1 till Bayern kanske. Det är väl de två jag skulle vilja se i final, jag har en förkärlek för Barcas spel men Bayern är ju också roliga att kolla på tycker jag. Det är kul att det är fyra så pass anfallsglada lag kvar.

2. – Svårt, Real har ändå varit starka i de här matcherna. Det kan nog bli några mål också kanske. Jag skulle dra till med 2–2 kanske. Hoppas att det blir lite roliga fotboll och mycket mål. Det kanske är lite väl optimistisk men ett kryss tror jag på i alla fall.

3. – Vinnaren av Barcelona och Bayern tror jag på men det är svårt att sia om. Det kanske är Bayerns tur i år.

4. – Ja det kommer jag nog att göra. Jag ska försöka se så mycket jag kan, det är roligt att följa de här stora matcherna.

Stefan Selakovic, Halmstad

1. – Jag tror att Bayern Munchen vinner med 2–0. De har varit i en hysterisk form samtidigt som Barcelona inte har sett så bra ut som de kan göra och Messi har varit lite skadad och så där. Jag tycker att det är lite fördel Bayern. Jag hoppas att det blir så, det bäddar ju inför en väldigt spännande retur. 

2. – Då tippar vi ett oavgjort resultat, 1–1 kanske. Det är två bra lag så klart i semifinal i Champions League men jag tror att Real Madrid kommer väl förberedda, ligan har varit körd sen länge så det satsar helt klart på det här. De kommer att få med sig ett bra bortaresultat.

3. – Jag tror Real Madrid tar hem det faktiskt. Bayern Munchen ser väl starkast ut i dagsläget men jag har en känsla att Real tar hem det. Det hade varit en typiskt Mourinho-grej att vinna det och sedan sticka i sommar. De har fokuserat på det länge och jag har bara en känsla att det är deras år.

4. – Ja, det ska jag verkligen försöka göra.