Lewandowski sköt Dortmund närmare en Champions League-final.
1 av 6
Lewandowski sköt Dortmund närmare en Champions League-final. - Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix
Men firandet blev kortvarigt. - Foto: Frank Augstein/AP/Scanpix
I början av den andra halvleken gjorde Lewandowski tre mål till.
5 av 6
I början av den andra halvleken gjorde Lewandowski tre mål till. - Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix
Fyramålsskytten.
6 av 6
Fyramålsskytten. - Foto: Martin Meissner/AP/Scanpix

Lewandowski gjorde fyra mål när Dortmund krossade Real

Robert Lewandowski gjorde fyra mål och blev stor matchhjälte när Dortmund besegrade Real Madrid med 4-1 på hemmaplan.

Dortmund-Real Madrid

1-0 Lewandowski (8)
1-1 Ronaldo (43)
2-1 Lewandoski (50)
3-1 Lewandowski (55)
4-1 Lewandoski (66)

I den andra semifinalen vann Bayern Munchen med 4-0 över Barcelona. Nu väntar returmatcher i Spanien.

DORTMUND. Tyskland har rejäl fördel i Champions League-semifinalerna efter match ett. Först körde Bayern Munchen över Barcelona med 4-0 på hemmaplan. Och i kvällens semifinal krossade Dortmund Real Madrid med 4-1.

Skyttekungen Robert Lewandowski var stor segerorganisatör för de gulsvarta. Redan i den åttonde minuten nådde han först på ett inlägg och stötte in 1-0.

Fortsatte pressa trots kvitteringsmål

Dortmund dominerade sedan första halvlek fullständigt. Men strax innan halvtid kom spanjorerna upp i en kontring och Cristiano Ronaldo kunde placera in kvitteringsmålet i tom bur.

Målet sänkte dock inte hemmalaget och Lewandowski. I minut 50 vände han upp i straffområdet och placerade in 2-0 till höger om Diego Lopez. Och bara fem minuter senare tog han emot ett inlägg, drog med sig bollen med sulan och skickade den rakt upp i nättaket.

Kan bli en heltysk final

3-0 och hattrick-hjälte på hemmaplan – men Lewandowski var inte färdig där. I den 66:e minuten pekade domaren på straffpunkten efter att Marco Reus tacklats ner av Xabi Alonso. Den polske stjärnan gjorde inga misstag och hans fjärde mål var ett faktum.

Real Madrid försökte sedan förgäves få in ett reduceringsmål och öka sina chanser inför returmötet. Men Dortmund höll undan och står med ena benet i en heltysk final.

/
/
/

Åbergs hemliga vapen: "Säger vart jag ska slå"

Barcelona straffas av Uefa efter rasism

Barcelona tvingas betala runt 290 000 kronor i böter och får inte sälja bortabiljetter till herrlagets nästa bortamatch i Europa.

Världstvåan till Båstad: "Får nypa sig i armen"

Australian Open-vinnaren Jannik Sinner kommer till Båstad i sommar. Den italienske världstvåan är klar för spel i den svenska ATP-turneringen, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

På onsdagen nådde bordtennisstjärnan Anton Källberg sin högsta placering hittills på världsrankningen: 13:e plats. Dagen därpå slog svensken världstrean Liang Jingkun från Kina i åttondelsfinalen i prestigefyllda ITTF World Cup i Macao.