Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Succé för Anton Hysén – men pappa är kritisk ändå

- 30/04/2013, 19:35
Anton Hysén gör väldigt bra ifrån sig i sitt Utsiktens BK.
1 av 4

Anton Hysén gör väldigt bra ifrån sig i sitt Utsiktens BK.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

De toppar tabellen med två vinster och en oavgjord.
2 av 4

De toppar tabellen med två vinster och en oavgjord.

BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

– Han har alla förutsättningar och har det i sig, han är kvick som fan, säger Glenn Hysén om sonen.
3 av 4

– Han har alla förutsättningar och har det i sig, han är kvick som fan, säger Glenn Hysén om sonen.

PATRICK SÖRQUIST / SCANPIX

Likheterna är många mellan Anton Hysén och storebror Tobias.
4 av 4

Likheterna är många mellan Anton Hysén och storebror Tobias.

Björn Larsson Rosvall / SCANPIX

Pappan var en av sveriges bästa, storebror toppar i IFK Göteborg. Nu är Anton Hysén på framfart med sitt Utsiktens BK i division ett.
– Det hade varit jävligt maffigt att se dem i samma lag.

Det går bra för Utsiktens BK i division ett södra. Två vunna, en oavgjort, inga insläppta mål, och en Anton Hysén i toppform. 

I en intervju med Offside berättar Hysén om den starka starten på säsongen.

– Det känns riktigt jävla bra, grymt faktiskt. För första gången på ett par år har jag nästan bara fotbollen att tänka på, jag fokuserar på ett helt annat sätt. Dessutom har jag bytt position, jag är inte vänsterback längre, nu är jag yttermittfältare. Jag har vetat att det var min bästa position hela tiden, men kanske inte varit tillräckligt tydlig med det mot mina tidigare tränare. Positionsspelet i det defensiva är inte min starkaste del, säger han till magasinet

Pappa Glenn Hysén är mäkta stolt, och tror att Utsiktens BK och sonen kan gå långt om de spelar sina kort rätt.

– Defensiven är klockren, det finns mer att hämta offensivt. Men vi har börjat jävligt bra, helt enkelt. Några nya spelare inför säsongen, toppar divisionen. Det är bra, säger Glenn Hysén till Nyheter24

Hur sköter sig Anton?

– Han har tränat stenhårt i vinter, så nu är han lite starkare i kroppen. Det är en ganska bidragande orsak till hans fina spel. Förra året var det mycket annat, "Let's dance" och allt sånt där. Hade han inte varit med i det hade han kunnat göra det genombrott han gör nu för ett år sedan, och då hade han kunnat vara högre upp i dag. 

Hur långt kan han gå? 

– Han har alla förutsättningar och har det i sig, han är kvick som fan. Men det gäller att ha lite flyt. Spela bra på rätt matcher där rätt människor tittar. Då kan han gå riktigt långt. Jag är övertygad om att han inte skulle göra bort sig i superettan. Ju högre upp man kommer desto högre nivå är det på spelarna runt om dig. Då höjer du dig själv också. 

Glenn säger att Anton har många kvalitéer som hans storebror Tobias Hysén har, och att det vore riktigt kul att se dem i samma lag. 

– De är jävligt lika, men Tobbe är lite snabbare på tio meter. Han har lite mer driv. Det hade varit jävligt kul att se. Då vore man en stolt tupp med en jävla kam på huvudet, det hade varit maffigt.