IFK Göteborg är klara för final i Svenska cupen efter 4-1 mot Öster.
1 av 3
IFK Göteborg är klara för final i Svenska cupen efter 4-1 mot Öster. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
Tobias Hysén stod för två mål och en assist.
2 av 3
Tobias Hysén stod för två mål och en assist. - Foto: © Bildbyrån / NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN
David Moberg Karlsson gjorde också två och firade tillsammans med Sam Larsson.
3 av 3
David Moberg Karlsson gjorde också två och firade tillsammans med Sam Larsson. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / BILDBYRÅN

Blåvitt till final efter utklassning i Växjö

IFK Göteborg går som tåget. Blåvitt toppar tabellen i allsvenskan och är klara för final i svenska cupen. Det bästa av allt: Skyttekungen Tobias Hysén är tillbaka i målform.


Svenska cupen semifinaler

2013-05-01 Djurgården– Örgryte IS 1–0

2013-05-01 Östers IF –IFK Göteborg 1–4

VÄXJÖ. Göteborg körde över Öster i semifinalen i svenska cupen och vann med klara 4–1. Anfallsparet Tobias Hysén och David Moberg Karlsson assisterade varandra och stod för två mål vardera.

Göteborgarna började mycket starkt och Hysén gjorde sitt och matchens första mål redan i den sjunde minuten. Efter en vacker genomskärande passning från Philip Haglund kunde "Tobbe" enkelt styra in bollen bakom Östers målvakt.

Hemmalaget Öster kvitterade efter att en hörna trillat ner vid Juan Robledo som kunde sätta dit 1–1.

Efter det tog dock Blåvitt över totalt.

Tobias Hysén gav åter Göteborg ledningen med ett vackert mål via ribban efter att blivit framspelad av sin yngre anfallskollega Moberg Karlsson. Moberg Karlsson nätade sedan själv och efter det kunde Hysén assistera honom till mål nummer två som betydde 4–1.

"Vi åker upp med stort självförtroende"

Göteborg bjöd på en intensiv anfallsfotboll och resultatet kunde ha slutat ännu värre för Öster. Ett självsäkert IFK spelade med en enorm trygghet och David Moberg Karlsson var efter matchen tvungen att skicka en passning till finalklara Djurgården som slog Örgryte med 1–0. 

– De är lite skärrade nu. Vad jag vet missade de en straff i dag och hade problem med Örgryte. Vi åker upp dit med stort självförtroende och många segrar i bagaget. Vi har väldigt stor chans att vinna, sa han till SVT. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!