Förundersökningen mot de tre Djurgårdssupportrarna läggs ned.
1 av 3
Förundersökningen mot de tre Djurgårdssupportrarna läggs ned. - Foto: Bildbyrån
Ordföranden Tommy Jacobsson avgick när Pehrsson lämnade.
2 av 3
Ordföranden Tommy Jacobsson avgick när Pehrsson lämnade. - Foto: © Bildbyrån / NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN
Åklagaren anser inte att det går att styrka att något hot ägt rum.
3 av 3
Åklagaren anser inte att det går att styrka att något hot ägt rum. - Foto: SCANPIX

Åklagaren: Inget hot mot Magnus Pehrsson

NYHETER24 AVSLÖJAR. Djurgårdens förre tränare Magnus Pehrsson blev inte hotad, åtminstone inte enligt lagens bestämmelser. På måndagen lade åklagaren ned förundersökningen om olaga hot.


Pehrsson om hoten

I en intervju i Expressen har Pehrsson talat ut om de anmälda hoten.

– Jag fick ett samtal när jag satt i spelarbussen. Jag upplevde inte det som direkt hotfullt, utan det var mer att man uttryckte en frustration över resultaten och att det var dags för mig att avgå, säger han och fortsätter:

– De ställer ett antal frågor och sedan meddelas det till mig att om vi inte vinner på lördag då är alla emot mig och då kommer jag vara tvungen att avgå.  

STOCKHOLM. Den 26 april avgick Djurgårdens tränare Magnus Pehrsson efter att han, enligt egen utsago, blivit hotad av tre fotbollssupportrarDjurgården polisanmälde hoten och senare kunde polisen gripa tre personer misstänkta för olaga hot. 

Nu står det dock klart att förundersökningen mot männen läggs ned. Åklagaren anser att det inte går att styrka att männen hotat den förre Djurgårdstränaren. Därför frias männen från alla brottsmisstankar.

– Ärendet mot de tre djurgårdarna som misstänktes för olaga hot är nedlagt. Rekvisiten för olaga hot är helt enkelt inte uppfyllda, säger Lars Byström vid Stockholmspolisen till Nyheter24.

Pehrsson: "Tappade passionen"

Magnus Pehrssons avgång har skakat om Djurgården som är i kris efter endast en poäng på sex matcher. De polisanmälda hoten fick även ordföranden Tommy Jacobsson att avgå

För Expressen har Pehrsson berättat om varför han valde att lämna tränarrollen.

– Dels tappade jag passionen och drivet på grund av hoten. Nummer två var risken för hot som kan påverka min familj, vilket gjorde att det inte var värt att vara kvar. Det är huvudanledningarna, säger han.

/
Hot
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Landslagskompisarna: "Vi ska visa support"

Stjärnor i Argentina misstänks för våldtäkt

idag 02:38
Fyra spelare i Vélez Sarsfield i den argentinska förstaligan har gripits efter misstankar om att de våldtagit en kvinnlig sportjournalist på ett hotellrum i början av mars.

Svensk storseger mot Skottland

idag 01:46
Det börjar arta sig för de svenska curlingdamerna i VM i Kanada, efter en svag start.

Karlskoga inledde med skrällseger

igår 23:01
Karlskoga fixade en skräll när man vann den första kvartsfinalen mot Södertälje i bäst av sju, i det hockeyallsvenska slutspelet. Theodor Pistek satte avgörande 2–1 i den första förlängningsperioden genom att smälla in segermålet i numerärt överläge.

Luleå till SM-kvart efter förlängningsrysare

igår 22:08
Örebros säsong är över. Luleås fortsätter in i SM-kvartsfinalerna. Juhani Tyrväinen höftade in det avgörande 1–0-målet i förlängningen av den tredje och avgörande åttondelsfinalen. Nu väntar SHL-tvåan Växjö.

Messi skadad – står över landskamper

igår 21:50
Storstjärnan Lionel Messi kommer inte till spel i Argentinas kommande landskamper i USA, meddelar det argentinska fotbollsförbundet.