1 av 4
- Foto: SCANPIX
Ferguson går i pension efter en fantastisk tränarkarriär.
2 av 4
Ferguson går i pension efter en fantastisk tränarkarriär. - Foto: Ap / SCANPIX
Amadou Jawo är med sina två mål Djurgårdens enda målskytt.
3 av 4
Amadou Jawo är med sina två mål Djurgårdens enda målskytt. - Foto: © BildbyrŒn / BILDBYRN
Hatet läggs åt sidan när Ivan Turina hedras och sörjs.
4 av 4
Hatet läggs åt sidan när Ivan Turina hedras och sörjs. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Mutumba-hot och demontränare – här är veckans sportlista

I veckans sportlista diskuterar Nyheter24 Sir Alex Fergusons avgång och karriär, Mutumbas hot, Black Armys tröja och Djurgårdens djupa kris.


Veckans sportlista

Nyheter24 sammanfattar sportveckan varje lördag. Vi sätter fingret på snackisarna och tycker till om det hetaste.

Håller DU med? Tyck till kommentarsfältet eller mejla på alexander.sandstrom.libb@nyheter24.se

Veckans utropstecken: Sir Alex Ferguson. Demontränarens beslut att efter 26 fantastiskt framgångsrika år i Manchester United avgå slog ner som en bomb i en hel fotbollsvärld.

Sir Alex hyllades unisont av press, spelare och på sociala medier efter bland annat 13 Premier League-titlar och två Champions League-vinster. Skotten förtjänar alla hyllningar och det är bara att lyfta på hatten för en av de bästa tränarna någonsin.

Veckans frågetecken: Likt förra veckan är det Djurgården fotboll. Vad är det som händer i storklubben? När kommer krisen att vända? Vem blir ny tränare? Kommer Dif till och med att åka ur Allsvenskan? Frågorna är många och det gäller att klubben snart börjar svara på dem, både i ledningen och på planen.

Veckans avgå: Martin Mutumba. Det är aldrig okej att hota någon även om man just nu går igenom mycket. Att han försökte skylla det på en felskrivning är inte heller okej då det är en ganska ologisk lögn. Det är så klart helt okej att inte vilja svara på frågor, det är också okej att tycka vad man vill om Nyheter24 men som sagt aldrig att hota. Det minsta han kunde göra var att ta tillbaka det han sagt och be om ursäkt.

Veckans snackis: Black Armys blunder. AIK:s supporterförening gjorde ett fel när de på sin hemsida lanserade en ny "hata Göteborg"-tröja i samband med Ivan Turinas hyllningsmatch. De bad om ursäkt och det intressanta är hur alla ställde sig emot all typ av hat när någonting så mycket viktigare hände. AIK-supportrar, motståndarsupportrar och icke fotbollsintresserade enade sig för att gå emot hatet och hylla en mycket saknad man.

Veckans klipp: Danske backen Lars Jacobsens firande efter ligatiteln.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stark högt upp i Texas

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.