16 ADO Den Haag-supportrar fick föras till sjukhus – efter att ha blivit lurade att äta haschkakor.
1 av 3
16 ADO Den Haag-supportrar fick föras till sjukhus – efter att ha blivit lurade att äta haschkakor. - Foto: Bildbyrån/Scanpix
Hasch eller cannabis kan vara förrädiskt.
2 av 3
Hasch eller cannabis kan vara förrädiskt. - Foto: Ap/SCANPIX
Som tur var klarade sig supportrarna och fick lämna sjukhuset.
3 av 3
Som tur var klarade sig supportrarna och fick lämna sjukhuset. - Foto: Marco De Swart/Bildbyrån

16 fotbollsfans förgiftade – med haschkakor

Hört talas om "Space cakes"? Inte? Visste inte 16 holländska ADO Den Haag-supportrar vad det var innan lär de gör det nu. De blev nämligen bjudna på kakorna i klubbens vip-rum under matchen mot Feyenoord – och tvingades åka till sjukhus.


En efter en började ADO Den Haag-supportrar ramla ihop i vip-logen förra söndagen. I stället för att se klart lagets 2–0-seger hemma på Kyocera Stadion Feyenoord tvingades 16 supportrar att föras till sjukhus – efter att ha ätit "Space cakes" under vip-fikat.

– Vår utgångspunkt är att det handlar om ett dåligt skämt, säger en taleskvinna för Den Haag till den holländska hemsidan AD.

"De var glada att lämna sjukhuset"

Polisen, som då inte visste orsaken, spärrade av vip-logen innan de konstaterade att haschkakorna var grunden till masskollapsen. 

Det ska dock inte ha varit någon fara med Den Haag-supportrarna.

– De sa att de mådde bra och att de var glada över att lämna sjukhuset, lät klubben meddela efter händelsen.

Enligt taleskvinnan ligger med all sannolikhet ett "dåligt skämt" bakom haschkakorna på Kyocera Stadion – och påpekar även att Den Haag ska titta på arenans övervakningskameror för att lösa mysteriet. 

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!