Manchester City sparkar tränaren Roberto Mancini.
1 av 4
Manchester City sparkar tränaren Roberto Mancini. - Foto: Ap / SCANPIX
Manuel Pelligrini uppges ta över.
2 av 4
Manuel Pelligrini uppges ta över. - Foto: AP / SCANPIX
Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.
3 av 4
Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City. - Foto: Montage: Faksimil/Youtube.com
Trots sin ligatitel förra året.
4 av 4
Trots sin ligatitel förra året. - Foto: Ap / SCANPIX

Bekräftat: Mancini får sparken från City

Roberto Mancini blir den andra Manchester-tränaren att lämna sin post i år. Efter Fergusons pension lämnar nu även italienaren sin post, bekräftar City på sin hemsida.


Mancinis klubbar som tränare

2001–2002 Lazio
2002–2004 Fiorentina
2004–2008 Inter
2009–  Manchester City

MANCHESTER. För ett år sedan kunde Manchester City fira sin första ligatitel sedan 1968 tack vare arabmiljoner och Roberto Mancini. Efter en mindre lyckad säsong får nu tränaren sparken, skriver klubben på sin hemsida.

”Det har varit ett svårt beslut för ägaren, ordföranden och styrelsen att ta”, skriver de och fortsätter:

”Trots allas bästa försök har klubben misslyckats med att uppfylla sina mål det här året, men undantaget att nå nästa års Champions League. Det, i kombination med behovet av att bygga en helhetssyn på alla aspekter inom klubbens fotboll, har inneburit beslutet att hitta en ny manager till säsongen 2013/14 och framåt”.

Brian Kidd tar över

Manchester City kommer att sluta på en andra plats i Premier League bakom lokalrivalerna United. Laget misslyckades i Champions league och förlorade FA-cupfinalen mot skrällaget Wigan.

Roberto Mancini lämnar klubben omgående med två omgångar kvar att spela av ligan. Andretränaren Brian Kidd tar över under de avslutande delarna av säsongen.

Malagas tränare Manuel Pelligrini är favorit till att sedan ta över tränarrollen mer permanent. Tränaren själv förnekar dock att något är klart.

– Jag förnekar här och nu att jag är Manchester Citys nye tränare, jag har inte signerat något kontrakt med någon, sa chilenaren enligt Daily mail.

Nästa års Premier League kommer alltså se lite annorlunda ut: David Moyes i United, Pelligrini i City och José Mourinho i Chelsea?

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nylander "en möjlighet" nästa match

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.

Arsenals uppvisning – 5–0 i derbyt mot Chelsea

igår 22:58
Snabb studs upp ur svackan – och fortsatt en utmanare i kampen om Premier League-titeln. Arsenal krossade Chelsea i Londonderbyt med 5–0.

Brynäs lycka – det händer nu

igår 22:18
Brynäs sejour i hockeyallsvenskan blev bara ettårig. De 13-faldiga svenska mästarna pallade pressen och var i slutändan överlägsna i kvalet. Här är fyra punkter kring Brynäs styrka i allsvenskan och utmaningarna i SHL:

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

igår 21:50
Efter exakt 13 månader är Brynäs tillbaka i SHL. Doldisen Oliver Tärnström, 21, sköt två mål när Brynäs besegrade Djurgården på bortaplan med 3–1. Och den klassiska klubben från Gävle är tillbaka efter 4–0 i matcher i finalserien.