Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Bekräftat: Mancini får sparken från City

- 14/05/2013, 08:43 -
Manchester City sparkar tränaren Roberto Mancini.
1 av 4

Manchester City sparkar tränaren Roberto Mancini.

Ap / SCANPIX

Manuel Pelligrini uppges ta över.
2 av 4

Manuel Pelligrini uppges ta över.

AP / SCANPIX

Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.
3 av 4

Här börjar plötsligt Mancini och Balotelli att bråka. Något som kan ligga bakom han eventuella flytt från City.

Montage: Faksimil/Youtube.com

Trots sin ligatitel förra året.
4 av 4

Trots sin ligatitel förra året.

Ap / SCANPIX

Roberto Mancini blir den andra Manchester-tränaren att lämna sin post i år. Efter Fergusons pension lämnar nu även italienaren sin post, bekräftar City på sin hemsida.

MANCHESTER. För ett år sedan kunde Manchester City fira sin första ligatitel sedan 1968 tack vare arabmiljoner och Roberto Mancini. Efter en mindre lyckad säsong får nu tränaren sparken, skriver klubben på sin hemsida.

”Det har varit ett svårt beslut för ägaren, ordföranden och styrelsen att ta”, skriver de och fortsätter:

”Trots allas bästa försök har klubben misslyckats med att uppfylla sina mål det här året, men undantaget att nå nästa års Champions League. Det, i kombination med behovet av att bygga en helhetssyn på alla aspekter inom klubbens fotboll, har inneburit beslutet att hitta en ny manager till säsongen 2013/14 och framåt”.

Brian Kidd tar över

Manchester City kommer att sluta på en andra plats i Premier League bakom lokalrivalerna United. Laget misslyckades i Champions league och förlorade FA-cupfinalen mot skrällaget Wigan.

Roberto Mancini lämnar klubben omgående med två omgångar kvar att spela av ligan. Andretränaren Brian Kidd tar över under de avslutande delarna av säsongen.

Malagas tränare Manuel Pelligrini är favorit till att sedan ta över tränarrollen mer permanent. Tränaren själv förnekar dock att något är klart.

– Jag förnekar här och nu att jag är Manchester Citys nye tränare, jag har inte signerat något kontrakt med någon, sa chilenaren enligt Daily mail.

Nästa års Premier League kommer alltså se lite annorlunda ut: David Moyes i United, Pelligrini i City och José Mourinho i Chelsea?