Daniel Majstorovic köper den ö där han och Zlatan jagat tillsammans för 18,7 miljoner kronor.
1 av 4
Daniel Majstorovic köper den ö där han och Zlatan jagat tillsammans för 18,7 miljoner kronor. - Foto: SCANPIX
Backen har också sökt byggtillstånd på ön.
2 av 4
Backen har också sökt byggtillstånd på ön. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Ön har inga fast förbindelser. Majstorovic tvingas åka båt eller helikopter till jaktparadiset.
3 av 4
Ön har inga fast förbindelser. Majstorovic tvingas åka båt eller helikopter till jaktparadiset. - Foto: FAKSIMIL FRÅN GOOGLE MAPS
Majstorovic och Zlatan är goda vänner och har tidigare jagat tillsammans på ön.
4 av 4
Majstorovic och Zlatan är goda vänner och har tidigare jagat tillsammans på ön. - Foto: AP/Scanpix

Majstorovic köper Zlatans jaktparadis

Zlatan Ibrahimovic och Daniel Majstorovic har tillsammans jagat på ön Dävensö utanför Stockholm och uppenbarligen har de haft mycket trevligt. För nu köper backstjärnan ön för 17,8 miljoner kronor.


Det här är Dävensö

Dävensö ligger i östra Mälaren i Uppsala-Bro kommun. Ön saknar fast förbindelse med fastlandet och går endast att ta sig till med helikopter eller båt. Ön har fin skog med bra svampplockning och fiske.

DÄVENSÖ. Dävensö är en ö belägen i Mälaren och är en plats med mycket bra jaktmöjligheter. Ön som är 500 hektar stor är nu enligt tidningen Mitt i såld till den före detta landslagsbacken och den nuvarande AIK-spelaren Daniel Majstorovic.

Majstorovic har tillsammans med vännen Zlatan Ibrahimovic jagat på ön och Zlatan ska bland annat ha fällt ett vildsvin och en hjort. 

Kostade 17,8 miljoner kronor

Enligt de första rapporterna om en försäljning av ön skulle Zlatan själv köpa den med med jaktmarker och herrgård. Tidningen Mitt i skriver nu istället att Majstorovic har köpt hela ön för 17,8 miljoner kronor och att han också har sökt om bygglov.

Bygglovet har sökts genom fastighetsbolaget Sköna hem och inte av Majstorovic själv som inte vill kommentera köpet.

Otillåtna djur på ön

– Vi har bara sökt ett bygglov. Eventuellt ska det byggas ett mindre hus där men det är inte säkert, det tar ju lite tid med bygglov, sa Andreas Ramnewall på Sköna Hus till Mitt i.

Tidigare har Nyheter24 skrivit om att Dävensö befolkas av otillåtna djur som har tagits in på ön. Bland annat ska vita dovhjortar och mufflonfår ha rönt uppmärksamhet hos lokala jägare. 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!