Neymar infriade förväntningarna och ledde Brasilien till seger.
Neymar infriade förväntningarna och ledde Brasilien till seger. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
I den 9:e minuten slog han till med en vacker volley.
I den 9:e minuten slog han till med en vacker volley. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix
Brasilien är nu vidare till slutspel.
Brasilien är nu vidare till slutspel. - Foto: Fernando Llano/AP/Scanpix
Storstjärnan togs hårt av Mexikoförsvaret.
Storstjärnan togs hårt av Mexikoförsvaret. - Foto: Natacha Pisarenko/AP/Scanpix

Neymars show tog Brasilien till slutspel

Brasilien är i slutspel i Confederations Cup efter 2–0 mot Mexiko. Stor matchhjälte blev återigen superstjärnan Neymar som glänste med ett drömmål och en makalös assist.

Tahiti-Nigeria 1–6

FORTALEZA. I öppningsmatchen mot Japan slog han till med ett vackert volleyskott i krysset. Mot Mexiko var det dags för Neymar igen.

I den 9:e minuten mötte Barcelonas nya storvärvning en hög boll i straffområdet och smällde till direkt. Volleyn satt otagbart till vänster om målvakten och 1–0 var ett faktum.

Pendlar mellan högt och lågt

Brasilien inledde i ett furiöst tempo och radade upp målchanser mot ett blekt Mexiko. Men när anstormningen mattades av stod mexikanerna upp bra mot värdlandet. Mot slutet av matchen hade man till och med ett par vassa chanser att kvittera.

Men på tilläggstid visade Neymar återigen varför han är en av världens just nu hetaste fotbollsspelare. Dribblern grundlurade två mexikanska backar och serverade sedan Jo till öppet mål – vilket innebar 2–0.

Segern gör att Luiz Scolaris mannar redan är klara för slutspel och kan slipa på formen i den sista gruppspelsmatchen mot Italien.

/
/
/
/

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

Stark högt upp i Texas

Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.