100 000 personer väntas demonstrera i dag.
1 av 4
100 000 personer väntas demonstrera i dag. - Foto: Ap/SCANPIX
De protesterar för att enorma summor av skattepengar går till att bygga fotbollsarenor – och inte stoppa de stora klyftorna mellan fattiga och rika i landet.
2 av 4
De protesterar för att enorma summor av skattepengar går till att bygga fotbollsarenor – och inte stoppa de stora klyftorna mellan fattiga och rika i landet. - Foto: Ap/SCANPIX
I kväll möter Brasilien, med Neymar i spetsen...
3 av 4
I kväll möter Brasilien, med Neymar i spetsen... - Foto: Fernando Llano/SCANPIX
Uruguay med Luis Suarez på topp.
4 av 4
Uruguay med Luis Suarez på topp. - Foto: Eugene Hoshiko/SCANPIX

Polisens vädjan: "Skjut upp matchen"

Under onsdagskvällen möter värdnationen Brasilien Uruguay i Confederations Cup. Då förväntas över 100 000 demonstranter att protestera mot förhållandena i landet. Polisen vädjar nu till Fifa om att skjuta upp matchen.


Semifinaler i För-VM

Onsdag 21.00: Brasilien–Uruguay.

Torsdag 21.00: Spanien–Italien.

För-VM, eller Confederations Cup som det heter, har varit igång i drygt tio dagar nu. Även om det har bjudits på fin fotboll har värdlandet Brasilien haft stora problem med våldsamma protester. Brasilien, som är värdar för VM 2014, har lagt enorma summor på att bygga fotbollsarenor. Samtidigt som de ekonomiska klyftorna i landet växer. 

"Oundvikligt med sammandrabbning"

När värdnationen i kväll möter Uruguay i semifinalen av turneringen väntas över 100 000 demonstranter protestera på gatorna i Belo Horizonte.

– Det blir oundvikligt med en sammandrabbning på onsdag, säger Minas Gerais polischef för området, enligt AS.

Polisen vädjar därför om att matchen ska skjutas upp. Men den brasilianska regeringen har en annan lösning på problemet – att kalla in militären. 6000 personer, varav 5500 militärer väntas vakta gatorna innan och efter matchen.

"Sämsta av världar om publiken in kommer"

– Vi kommer att se till att publiken kan ta sig till och från arenan. Alla möjliga strategier kommer att tas till. Det vore den sämsta av världar om ingen publik kom. Givetvis kommer vi att göra det säkert för de som ska på matchen, säger Brasiliens försvarsminister Romulo Ferraz till Globoesporte.com.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!