Olof Mellberg har värvats av FC Köpenhamn.
1 av 5
Olof Mellberg har värvats av FC Köpenhamn. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / Bildbyrån
Han är nöjd med nya jobbet.
2 av 5
Han är nöjd med nya jobbet. - Foto: © Bildbyrån / Daniel Stiller / Bildbyrån
FCK har vunnit danska superligan.
3 av 5
FCK har vunnit danska superligan. - Foto: © BildbyrŒn - COP 77 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Sportchefen är övertygad om att Mellberg kommer att passa in perfekt.
4 av 5
Sportchefen är övertygad om att Mellberg kommer att passa in perfekt. - Foto: © BildbyrŒn - COP 77 - SWEDEN ONLY / BILDBYRN
Mellberg har tidigare spelat i bland annat Aston Villa.
5 av 5
Mellberg har tidigare spelat i bland annat Aston Villa. - Foto: © BildbyrŒn / Joel Marklund

Mellberg fortsätter – klar för FC Köpenhamn

Idag blev det officiellt att danska FC Köpenhamn värvade Olof Mellberg.


Olof Mellberg fortsätter med fotboll. Under tisdagen skrev 35-åringen på ett tvåårskontrakt med FC Köpenhamn, skriver FCK.

Sportchefen Carsten Jensen är övertygad om att svensken passar i FCK.

På klubbens hemsida säger Mellberg:

– FC Köpenhamns historia talar för sig själv. Det är en toppklubb i Skandinavien som har vunnit titlar och gjort sig ett namn i Europa. Det är inte det inte många som skandinaviska klubbar som har gjort. Jag känner också flera spelare som har representerar FCK, och alla har talat positivt om klubben och livet i Köpenhamn.

– Framför allt känner jag att jag kan bidra på planen, men jag hoppas också att jag kan bidra med min erfarenhet utanför planen från alla klubbar som jag har spelat i. Jag har varit många olika toppklubbar i flera länder, så jag är van vid målsättningen att vinna ligan och kämpa i Europa. Och jag vet att det är det som är viktigast i FC Köpenhamn.

Mellberg har tidigare spelat för Aston Villa, Juventus, Olympiakos och Racing Santander, skriver FCK.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Hirscher gör comeback – för Nederländerna

1 timme sedan

Forsberg med matchavgörande målet: "En specialare"

2 timmar sedan
Filip Forsberg fortsätter leverera för sitt Nashville Predators i NHL-ishockeyn. I den andra åttondelsfinalen mot Vancouver gjorde svensken det matchavgörande målet, och segern gör att Nashville utjämnar serien till 1–1 i matcher. Det var en specialare hemifrån Åkerö-rinken, säger Forsberg till Aftonbladet.

Florida vann efter galna räddningar

idag 05:36
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

idag 04:50
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.