Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu inleds EM – här är svenska startelvan

- 10/07/2013, 19:56
Äntligen dags.
1 av 4

Äntligen dags.

Adam Ihse / SCANPIX SWEDEN

Lotta Schelin finns självklart med i Pia Sundhages startelva.
2 av 4

Lotta Schelin finns självklart med i Pia Sundhages startelva.

Adam Ihse / Adam Ihse

Liksom Kosovare Asllani.
3 av 4

Liksom Kosovare Asllani.

Adam Ihse / SCANPIX SWEDEN

Lisa Dahlkvist får dock börja på bänken.
4 av 4

Lisa Dahlkvist får dock börja på bänken.

SCANPIX SWEDEN

I dag inleds äntligen hemma-EM för Sveriges del och Danmark står för motståndet. Här är svenska startelvan.

GÖTEBORG. I kväll spelar Sverige den första matchen i hemma-EM och ärkerivalerna Danmark står för motståndet. Matchen spelas på ett fullsatt Gamla Ullevi i Göteborg och Sverige kommer definitivt att ha publikstödet med sig.

Förbundskaptenen Pia Sundhage gör, efter att tidigare ha gjort succé med USA:s landslag, sin första turnering som ansvarig för Sverige och väljer att mönstra ett tämligen väntat lag i premiärmatchen.

Premiär för Livepulsen

Nytt till det här mästerskapet är att du numera kan följa med ännu närmare. Livepulsen gör det möjligt att hålla koll på hur människor i landslagets närhet känner och reagerar kring matchen. En rad familjemedlemmar till landslagsstjärnorna har utrustats med pulsband som gör det möjligt att följa dessa lite extra noga.

Bland annat finns möjligheten att följa Sven "Dala" Dahlkvist, backlegendar och pappa till Lisa Dahlkvist, och Arment Asllani, storebror till Kosovare Asllani. Även Camilla Schelin, syster till stjärnan Lotta Schelin kommer att bära pulsband.

Kosovare och Arment Asllani:

Sven och Lisa Dahlkvist:

Camilla och Lotta Schelin: