Lördag 8 Maj
Stockholm

O(Lykke)an straffade Sverige i premiären

Lotta Schelin och resten av Sverige fick bara oavgjort mot Danmark.
1 av 3
Lotta Schelin och resten av Sverige fick bara oavgjort mot Danmark. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Nilla Fischer nickade in 1-1.
2 av 3
Nilla Fischer nickade in 1-1. Foto: Björn Larsson Rosvall / SCANPIX
Kosovare Asllani fixade en straff - och missade en.
3 av 3
Kosovare Asllani fixade en straff - och missade en. Foto: SCANPIX SWEDEN

Trots två straffar och ett starkt publikstöd på Gamla Ullevi så lyckades Sverige inte vinna hemmapremiären i dam-EM.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Övriga matcher

Grupp A:

Italien – Finland 0-0

Livepulsen

Med Livepulsen ges möjlighet att se hur de svenska stjärnornas familjer reagerade under matchen.

Se det här .

GÖTEBORG. Trots två chanser från elva meter så lyckades Sverige inte slå Danmark i EM-premiären. Både Kosovare Asllani och Lotta Schelin slog svaga straffar och istället för två mål stod den danska målvakten Stina Lykke Petersen för två ganska enkla räddningar.

Dansk ledning

Sverige inledde matchen i ett rasande tempo och innan det hade gått fem minuter av matchen så hann både Asllani och Caroline Seger med att missa fina målchanser. 

Men sen jobbade sig Danmark in i matchen samtidigt som den svenska anstormningen mattades och i den 25:e matchminuten fick Mariann Gajhede Knutsen. lite väl lätt, löpa igenom det svenska försvaret och placerade in 0-1 vid Kristin Hammarströms högra stolpe.

Fischer kvitterade

I det läget verkade det som om Danmark skulle kunna ta över matchen totalt men istället så lyckades mittbacken Nilla Fischer snyggt nicka in 1-1 efter en frispark från Sara Thunebro. Ett resultat som alltså skulle stå sig matchen ut.

Under den andra halvleken var det tydligt att Danmark var mer nöjda med det oavgjorda resultatet än vad svenskorna var. Trots det så var det danskorna som skapade den första riktigt heta målchansen när man i den 65:e matchminuten tvingade Hammarström till en fin dubbelräddning. Sverige kontrade direkt och Asllani kapades strax utanför straffområdet men domaren valde att blåsa straff, som Schelin dock missade.

Ytterligare en miss

Nästa straff kom i den 84:e minuten när Marie Hammarström sköt på en täckande dansk hand. Istället för Schelin klev alltså Asllani fram men även hon slog en svag straff. 

Trots ett försök till svensk forceringen minuterna efter det så kändes det som att de två missade straffarna slog luften ur svenskorna och det blev inga fler riktigt vassa målchanser.

Kommentera
Kopiera länk
Dela