Elfsborg vann enkelt.
Elfsborg vann enkelt. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Elfsborg krossade motståndet i Champions League-kvalet

Elfsborg är mer eller mindre klara för den tredje omgången i kvalet till Champions League efter att ha krossat lettiska FC Daugava i den första matchen i den andra kvalomgången.


Fortsättningen

Returmötet spelas på tisdag i lettiska Daugavpils.

Lottningen till den tredje kvalomgången sker på fredag.

BORÅS. Regerande svenska mästarna Elfsborg hade inga som helst problem med att besegra FC Daugava från Lettland i den andra kvalomgången till årets Champions League.

Elfsborg vann till slut med hela 7-1 och ska nu inte ha några som helst problem inför bortamötet nästa vecka.

Jämnt fram till paus

Marcus Rohdén slog in 1-0 på efter en hörna i den 21:a matchminuten, ett resultat som stod sig fram till halvtidsvilan. Sen släppte propparna helt. Efter ett självmål från gästerna i den 48:e matchminuten rullade det bara på och slutade inte förrän Sebastian Holmén placerade in 7-1 på övertid i den andra halvleken. Enda smolket i glädjebägaren var att letterna tilläts spräcka Kevin Stuhr-Ellegaards nolla vid ställningen 5-0. Det målet gjordes av gästernas japanske mittfältare Koichiro Iizuka.

Klara för Europa

Marcus Rohdén blev tvåmålsskytt och övriga mål gjordes av Viktor Claesson, Mohamed Bangura och Lasse Nilsson.

Segern betyder, i princip, att Elfsborg är klara för spel i Europa till hösten. Om man inte klappar igenom fullständigt i Lettland vill säga. En seger i den följande tredje kvalomgången betyder nämligen en plats i play-offen till Champions League men skulle man förlora så är man trots allt klara för Europa League.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!