Ett deppigt slut.
Ett deppigt slut. - Foto: SCANPIX SWEDEN / BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX
Dzenifer Marozsan gjorde matchens enda mål.
Dzenifer Marozsan gjorde matchens enda mål. - Foto: SCANPIX SWEDEN / Bjorn Larsson Rosvall
Trist för Sverige och Caroline Seger.
Trist för Sverige och Caroline Seger. - Foto: SCANPIX SWEDEN / Bjorn Larsson Rosvall

Sverige utslagna – Tyskland till final

Det var nära men det räckte inte hela vägen. Sverige är utslaget ur hemma-EM.

GÖTEBORG. Nej, det gick inte. Det blir ingen final för Sverige i hemma-EM. Tyskland var för svåra och när matchen var slut kunde publiken på ett fullsatt Gamla Ullevi kolla upp på en resultattavla med slutresultatet 0-1.

Båda lagen inledde matchen i ett rasande tempo och bytte chanser med varandra men känslan var hela tiden att tyskorna var lite, lite starkare. Till slut fick gästerna också utdelning.

I den 33:e matchminuten var Charlotte Rohlin alldeles för svag i närkampsspelet samtidigt som målvakten Kristin Hammarström feltajmade sin utrusning och tillät tyska Dzsenifer Marozsan att alldeles för lätt rulla bollen i mål.

Ett inte allt för ologiskt mål då svenskorna alldeles för många gånger förlorade kampsituationerna under den första halvleken.

Fick ett mål bortdömt

I den andra halvleken sjönk matchkvalitén något, samtidigt som Sverige tog över matchen mer och mer ju längre matchen led.

I den 62:a minuten gjorde Lotta Schelin 1-0. Trodde alla. Men målet dömdes, tveksamt, bort för offside. Sju minuter senare sköt Josefin Öqvist i stolpen ur snäv vinkel.

Närmare än så kom aldrig Sverige, trots att man under de sista 20 minuterna skapade massvis med både hel- och halvchanser. Men det tyska försvaret, med målvakten Nadine Angerer i spetsen, lyckades hålla undan.

Ett snöpligt slut på en fantastisk turnering.