CL-drömmen i kras – Elfsborg mållöst

- 07/08/2013, 21:51
1 av 4

Björn Olsson/Scanpix

2 av 4

Björn Olsson/Scanpix

3 av 4

Björn Olsson/Scanpix

4 av 4

Björn Olsson/Scanpix

Elfsborg var det bättre laget och pressade Celtic hårt. Men skottarna höll undan och krossade svenskarnas Champions League-dröm.

BORÅS. Gruppspelet i Champions League är ännu en avlägsen dröm för svenska klubbar. Trots att Elfsborg satte Celtic under hård press i Borås lyckades man aldrig få bollen förbi Fraser Forster.

Efter en makalös räddning av Kevin Stuhr Ellegaard i inledningen tog Elfsborg över matchen allt mer. Men precis som i förra matchen hade man, trots visst spelövertag, förtvivlat svårt att skapa farliga chanser.

– Vi gör en ganska bra match men skapar inte jättemånga superlägen. Vi har några bra lägen, men tar några felbeslut i sista tredjedelen. Tyvärr räcker det inte till, säger Anders Svensson till Viasat.

"Vi är inte tillräckligt vassa"

De sista tio minuterna backade Celtic hem rejält och spelade på resultatet. Något Svensson är besviken över att Elfsborg inte lyckades utnyttja.

– Vi möter ett bra lag som försvarar sig bra. Men det är i sista tredjedelen som matcherna avgörs och där är vi inte tillräckligt vassa, säger han.

Celtics assisterande tränare Johan Mjällby var mycket kritisk mot sitt lag efter matchen.

– Jag är oerhört nöjd över att vara i playoff, men vår insats är bedrövlig. Vi var genomusla i dag.