Här är fotbollsspelarna – med de falskaste sångrösterna

Fotbollsspelare gör sällan succé med en mikrofon i handen – i alla fall om de försöker sig på att sjunga. Därför har Nyheter24 rankat de fem värsta exemplen – tillsammans med en välkänd bubblare.


5. Gli Azzuri, det italienska landslaget, med bland annat Gennaro Gattuso, Alessandro Del Piero och Francesco Totti sjunger "The Azzurri song". Man måste älska Gattuso i videon som dessutom blir utskrattad av sina landsmän för att han håller takten med foten samtidigt som han sjunger.

4. Robin van Persie sjöng You'll never walk alone när han spelade i Arsenal, men verkar inte alltför bekväm med sin egen sångröst. Sången fick många att tro att han skulle lämna Arsenal för Liverpool men sanningen är att Feyenoord, hans moderklubb, har samma signaturmelodi.

3. Wayne Rooney tar i för både kung och fosterland när han sjunger engelska klassiker som till exempel Oasis "Wonderwall" och Beatles "Yesterday" på en karaokebar. 

2. Liverpools lag från 1988 men bland annat John Barnes, Bruce Grobbelaar och tränaren Kenny Daglish som kör låten "The Anfield rap". En märklig låt som förhoppningsvis aldrig kommer att falla i glömska. Man får ändå ge dem att de är tidsenliga med den då banbrytande rappen. 

1. Det finns många original i den moderna fotbollen. Mario Balotelli och Zlatan Ibrahimovic är två exempel men frågan är om inte den ryske stjärnan Andrej Arsjavin sticker ut mest. Det svårt att inte placera hans insats i rysk teve för den här visan. Vilken talang. 

Bubblare:

Vi har några svenska exempel på idrottsstjärnor som har försökt att slå igenom i musikvärlden. Det är sällan det håller någon vidare klass men det största bottennappet står ändå gruppen Friends in Need för. Friends in Need, med Dr. Alban, Tomas Brolin, Björn Borg och Mattias Frisk, gav 1999 ut låten "Alla vi". Succén uteblev dock, vilket kanske inte är så märkligt. 


/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

2 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.