Stockholm

Här är fotbollsspelarna – med de falskaste sångrösterna

Fotbollsspelare gör sällan succé med en mikrofon i handen – i alla fall om de försöker sig på att sjunga. Därför har Nyheter24 rankat de fem värsta exemplen – tillsammans med en välkänd bubblare.


Läs mer

5. Gli Azzuri, det italienska landslaget, med bland annat Gennaro Gattuso, Alessandro Del Piero och Francesco Totti sjunger "The Azzurri song". Man måste älska Gattuso i videon som dessutom blir utskrattad av sina landsmän för att han håller takten med foten samtidigt som han sjunger.

4. Robin van Persie sjöng You'll never walk alone när han spelade i Arsenal, men verkar inte alltför bekväm med sin egen sångröst. Sången fick många att tro att han skulle lämna Arsenal för Liverpool men sanningen är att Feyenoord, hans moderklubb, har samma signaturmelodi.

3. Wayne Rooney tar i för både kung och fosterland när han sjunger engelska klassiker som till exempel Oasis "Wonderwall" och Beatles "Yesterday" på en karaokebar. 

2. Liverpools lag från 1988 men bland annat John Barnes, Bruce Grobbelaar och tränaren Kenny Daglish som kör låten "The Anfield rap". En märklig låt som förhoppningsvis aldrig kommer att falla i glömska. Man får ändå ge dem att de är tidsenliga med den då banbrytande rappen. 

1. Det finns många original i den moderna fotbollen. Mario Balotelli och Zlatan Ibrahimovic är två exempel men frågan är om inte den ryske stjärnan Andrej Arsjavin sticker ut mest. Det svårt att inte placera hans insats i rysk teve för den här visan. Vilken talang. 

Bubblare:

Vi har några svenska exempel på idrottsstjärnor som har försökt att slå igenom i musikvärlden. Det är sällan det håller någon vidare klass men det största bottennappet står ändå gruppen Friends in Need för. Friends in Need, med Dr. Alban, Tomas Brolin, Björn Borg och Mattias Frisk, gav 1999 ut låten "Alla vi". Succén uteblev dock, vilket kanske inte är så märkligt. 


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.