Första målet på fem år – blåbärsnationen jublade som om de vunnit VM

San Marino är sämst på fotboll i hela världen – och har inte gjort mål på fem år. Inte undra på att laget fick glädjefnatt när Alessandro Della Valle gjorde just mål mot Polen.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev
Senaste målet

Det gjorde San Marino den 11 oktober 2008 mot Slovakien i kvalet inför Sydafrikas VM. Den matchen slutade med en 1–3-förlust men Andy Selvas fullträff var alltså San Marinos senaste mål – fram tills tisdagen den 10 september. 

San Marino delar jumboplatsen i Fifa:s världsranking tillsammans med stornationer som Turks- och Caicosöarna och Bhutan. Nationen, med sina 31 247 invånare, hade inför tisdagens match mot Polen inte gjort mål på fem år. 

Men äntligen tog den 2 317 fotbollsminuter långa måltorkan slut. I den 22:a minuten, vid ställningen 0–1 till Polen, slog Alessandro Della Valle till med huvudet på Matteo Vitaoils frispark. 

Med lagkamraterna i bakhasorna blev Della Valle spritt språngande galen av glädje och sprang bort bakom avbytarbåsen för att fira. 

Att Polen sedan vann matchen med 5–1 spelar mindre roll. Dessa bilder är det ultimata beviset på vilken glädje fotboll kan ge. 


/
Mal
/
/
/