Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Klubbägaren vill locka mer publik – med strippdansörer

- 13/09/2013, 11:18
FC Luzern vill använda strippor innan sina matcher.

FC Luzern vill använda strippor innan sina matcher.

SCANPIX

Det schweiziska laget FC Luzern har börjat bra i ligan. Men ägaren Bernard Alpstaeg, 68, är inte nöjd med publiksiffrorna på lagets hemmamatcher och vill locka fler till arenan – med hjälp av strippor.

Ibland verkar inte fotbollen i sig räcka som underhållning för vissa pampar inom sporten. Innan säsongsstarten av Bundesliga presenterade FC Augsburg sina nya tröjor – som kroppsmålningar på kvinnor endast införda trosor

Nu vill FC Luzerns ägare Bernard Alpstaeg få publiken att vallfärda till Swissporarena – genom strippdansöser. Efter sju omgångar placerar sig FC Luzern på en fin femteplats i den schweiziska ligan.  Men Alpstaeg är inte nöjd med publiksnittet på lagets hemmamatcher.

Sexiga dansare för att underhålla

– Det går bra. Alex Frei (sportchef) och Vladimir Kinder gör ett väldigt bra jobb. Vi har ett riktigt bra lag. FC Luzern inspirerar. FC Luzern är sexiga igen, men vi kan bli mer attraktiva, säger han till Blick enligt 101greatgoals och fortsätter:

– Jag vill ha en show innan avspark. Förslagsvis skandalöst klädda, sexiga dansare för att underhålla före match. Arenan skulle bli slutsåld, garanterat. 

"Finns varken tid eller plats"

Hans förslag kan dock stoppas av det schweiziska fotbollsförbundets regler som säger att bara spelare, ledare och teveteam får vara på planen en timme innan match. 

Det schweiziska fotbollsförbundet verkar inte alltför intresserade av Alpstaegs idé. 

– Det finns varken tid eller plats för de här showerna, säger Edmond Isoz, styrelseledamot i det schweiziska fotbollsförbundet, enligt 101greatgoals