Jurgen Klopp var minst sagt missnöjd med domaren efter Higuáins 1-0-mål.
1 av 7
Jurgen Klopp var minst sagt missnöjd med domaren efter Higuáins 1-0-mål. - Foto: AP/Scanpix
Higuáin, nyförvärvet från Real Madrid, nickade in 1-0 i den 29:e minuten.
2 av 7
Higuáin, nyförvärvet från Real Madrid, nickade in 1-0 i den 29:e minuten. - Foto: AP/Scanpix
Måltjuven lurade sin försvarare och nådde högst på ett inlägg.
3 av 7
Måltjuven lurade sin försvarare och nådde högst på ett inlägg. - Foto: AP/Scanpix
4 av 7
Kort därefter blev Dortmunds tränare Jurgen Klopp utvisad för att ha skällt ut domaren. - Foto: AP/Scanpix
Förra säsongens finalist hade det tufft borta mot Napoli.
5 av 7
Förra säsongens finalist hade det tufft borta mot Napoli. - Foto: AP/Scanpix
6 av 7
Strax innan halvtid fick målvakten Roman Weidenfeller rött kort efter att ha tagit bollen med händerna utanför straffområdet. - Foto: AP/Scanpix
7 av 7
Rafael Benitez har vunnit Champions League med Liverpool – ska han gå långt även med Napoli? - Foto: AP/Scanpix

Rasande Klopp utvisad när Napoli vann

Napolis anfallsess Gonzalo Higuáin nickade in 1-0 när Dortmund-backen Neven Subotic satt skadad vid sidlinjen. Det gjorde tränaren Jurgen Klopp så förbannad att han skällde ut två domare efter noter – och fick rött kort.

Milan-Celtic 2-0

NEAPEL. Förra säsongen gjorde Dortmund succé i Champions League och spelade final mot Bayern Munchen. Inledningen på årets turnering blev inte lika rolig.

Napoli, som sålt Edinson Cavani men köpt Gonzalo Higuáin, bjöd på tufft motstånd samtidigt som Dortmund inte hade lyckan på sin sida. I den 29:e minuten nickade Higuáin in 1-0 på ett inlägg från Juan Camilo Zuniga. Sekunder efteråt blev Dortmunds tränare Jurgen Klopp utvisad efter att ha skällt ut både huvud- och fjärdedomaren efter noter.

Målvakten blev utvisad

Klopp menade att domaren borde ha släppt in skadade mittbacken Neven Subotic innan målet.

Oturen – eller oförmågan – skulle fortsätta grina Dortmund i ansiktet. Strax innan halvtid tvingades viktige mittbacken Mats Hummels utgå med en skada. Och bara minuten senare blev målvakten Roman Weidenfeller utvisad för att ha tagit bollen med handen utanför straffområdet.

I den 67:e minuten sköt sedan Lorenzo Insigne 2-0 med en vacker frispark som tog i ribban och in. I slutminuterna blev det nerv i matchen sedan Zuniga skjutit in bollen i eget mål – men närmare än så kom aldrig Dortmund.

I "dödens grupps" andra match förlorade Marseille med 2-1 hemma mot Arsenal efter mål av Theo Walcott och Aaron Ramsey.