Tisdag 18 Jan
Stockholm

Nu kan du köpa hem världsstjärnorna – som "Simpsons"-figurer

Sugen på en Simpsons-figur i ditt lags tröja?
1 av 6
Sugen på en Simpsons-figur i ditt lags tröja?. Foto: Faksimil/Zenit.ru
Tevekanalen Fox samarbetar med fyra världsklubbar.
2 av 6
Tevekanalen Fox samarbetar med fyra världsklubbar. Foto: Ap/TT Bild
Juventus är med.
3 av 6
Juventus är med. Foto: Ap/TT Bild
Zenit är också med.
4 av 6
Zenit är också med. Foto: Ap/TT Bild
Precis som argentinska Boca Juniors.
5 av 6
Precis som argentinska Boca Juniors. Foto: Ap/TT Bild
Och brasilanska Corinthians.
6 av 6
Och brasilanska Corinthians. Foto: Ap/TT bild

Juventus, Zenit, Corinthians och Boca Juniors tänker utanför boxen. Eller man kan ju åtminstone misstänka det – när de numera är samarbetspartners med The Simpsons.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Om The Simpsons

The Simpsons, skapat av Matt Groening, började sändas 1990. Serien har vunnit 28 Emmys och varit nominerade till en Oscar. 

The Simpsons har dessutom blivit utsett till århundradets serie av magasinet Time. 

Nej, karaktärerna Bart, Lisa, Homer, Marge och alla de andra är inga riktiga människor. Självklart ska inte de samarbeta med världsklubbarna. Men människorna bakom tevekanalen Fox kan – och ska – vilket den ryska klubben Zenit bekräftar på sin officiella hemsida. 

Samarbetet kommer gå ut på att klubbarna säljer fotbollsartiklar med The Simpsons-figurerna i lagets färger – medan serien kommer att göra en satsning inför VM 2014 i Brasilien.

"För samman supportrar"

– 2014 kommer att bli fotbollens år, han (Homer Simpson) kommer att föra samman supportrar från städer över hela världen, säger Jeffrey Godsik, president för Fox säljavdelning enligt Zenits hemsida

I mars 2014 kommer en rad The Simpsons-avsnitt att handla om VM. Tanken är att Homer ska vara att huvuddomare för turneringen i episoderna.

"Uppskattade av fansen"

– För oss kommer det bli ett utmärkt tillfälle att presentera ett särskilt sortiment av fotbollssouvenirer, enskilda artikelserier och andra saker som definitivt kommer att bli uppskattade av fansen till The Simpsons, säger Godsik. 

Nu väntar vi på reaktionen från andra storklubbar som suktar efter nya samarbeten. Hög tid för Milans ägare Silvio Berlusconi att slå en signal till Paramount för ett liknande samarbete med South Park?

Kommentera
Kopiera länk
Dela