Nicki Bille Nielsen gjorde mål för Danmark – då krossade farsan teven.
1 av 3
Nicki Bille Nielsen gjorde mål för Danmark – då krossade farsan teven. - Foto: TT Bild/Instagram
25-åringen gjorde 6–0-målet för Danmark mot Malta.
2 av 3
25-åringen gjorde 6–0-målet för Danmark mot Malta. - Foto: Ap/TT Bild
Till vardags spelar Nicki Bille Nielsen i Rosenborg – och även han har vissa aggressionsproblem.
3 av 3
Till vardags spelar Nicki Bille Nielsen i Rosenborg – och även han har vissa aggressionsproblem. - Foto: TT Bild

Sonen målade i landslaget – då slog farsan sönder teven

Danmark sörjde efter landslagets miss i VM-kvalet. Men hemma i tevesoffan fanns en som var glad – för glad – åt sonens första mål i landslagströjan


Trots 6–0 mot Malta och en andraplats i gruppen tog sig inte Danmark vidare till playoff-spelet till VM. Vårt grannland tog minst poäng av alla tvåor och hamnade därför utanför.

Men när Nicki Bille Nielsen satte 6–0 i den 84:e minuten var det åtminstone någon som var lycklig i Danmark – nämligen hans far. 

25-årige Bille Nielsen gjorde sitt första mål i sitt tredje försök i landslagsdressen – något som fick hans far att spåra ur fullständigt framför teveapparaten.

Mitt i glädjeruset slog farsan sönder teven med en rak höger vilket sonen mer än gärna delade med sig av på Instagram:

"Min far blev så uppspelt när jag gjorde mitt första mål för landslaget att han slog tv-skärmen. Haha! #passion #epic"

Aggressionsproblem verkar dock finnas i släkten. Även målskytten Bille Nielsen, som spelar i norska Rosenberg, är känd för sitt temperament. På grund av flera övertramp gav Rosenborg honom ett ultimatum att antingen gå i terapi eller lämna klubben.

– Ibland kan jag vara min egen värsta fiende. I vissa situationer, när jag är berusad, har jag hamnat i lägen som inte är bra för mig. Därför hoppas jag att ett sånt här program är bra för mig, sa dansken till Adressa tidigare, enligt tv.no.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

VAR-domare anklagades av PL-klubb - ska döma EM

Uefa ger VAR-domaren Stuart Attwell grönt ljus att döma EM i Tyskland i sommar. Detta efter att Attwell anklagats för att döma emot Nottingham Forest i matchen mot Everton.

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

2 timmar sedan
När Hamas attackerade en musikfestival den 7 oktober förlorade Ben Binyamin sitt högra ben. Nu ska han vara med i EM för amputerade fotbollsspelare. Jag trodde aldrig att jag skulle spela fotboll igen, säger han.

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

2 timmar sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

2 timmar sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

3 timmar sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.